24.2 C
Belgrade
24.2 C
Belgrade
12, avgust, 2022

Rogozin odbio razgovor sa šefom NASA

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin izjavio je danas da nema nameru da razgovara o bilo čemu sa šefom NASA Bilom Nelsonom dok ne budu ukinute sankcije preduzećima Roskosmosa.

– Nema o čemu da se razgovara. Neka prvo ukinu sankcije – rekao je Rogozin na TV “Rosija-24”, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da je Nelson želeo da razgovara sa njim telefonom nakon što su ruski kosmonauti razvili zastavu samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) na Međunarodnoj kosmičkoj stanici (MKS).

Na sajtu Roskosmosa u ponedeljak je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako ruski članovi ekspedicije na MKS poziraju sa zastavom LNR.

Nakon toga je NASA saopštila da Rusija koristi MKS u političke svrhe kako bi podržala svoje snage u sukobu u Ukrajini, ocenjujući da je to nespojivo sa osnovnim zadatkom MKS, a to je razvoj nauke i tehnologije u miroljubive svrhe.

Rogozin je na to odgovorio da su SAD prve prekršile princip “kosmos van politike”, lišavajući Rusiju pristupa međunarodnom tržištu mikroelektronike i komercijalnih porudžbina.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić obraća se naciji o najvažnijim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je u emisiji "Prva tema" na televiziji Prva, gde govori o svetskoj krizi, pregovorima u Briselu, napadima iz Hrvatske,...

Petar Petković posetio porodicu koja je dobila pomoć Kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji boravi u jednodnevnoj poseti Leposaviću, obišao je danas u selu Trikoše trinaestočlanu porodicu Jevremović koja...

Predsednik Vučić obratiće se javnosti večeras od 21 čas na tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" svoje gostovanje večeras u 21 čas na TV Prva Predsednik Vučić je juče u obraćanju...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare