9.2 C
Belgrade
9.2 C
Belgrade
21, mart, 2023

Redovna zamena jedinice Vojske Srbije u misiji u UN

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku koja je od oktobra prošle godine bila u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratila se u Republiku Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja u misiji.
U prethodnih šest meseci ova jedinica — po nameni vod za zaštitu snaga — bila je angažovana na zadacima obezbeđenja baze u kojoj je smešten italijanski kontingent međunarodnih snaga Ujedinjenih nacija.
Kao i njihovi prethodnici u ovoj misiji, pripadnici Vojske Srbije su u složenim bezbednosnim uslovima profesionalno i odgovorno realizovali sve zadatke i tako na najbolji način opravdali ugled srpskog vojnika i Vojske Srbije u međunarodnom okruženju.
Zamena srpskog voda za zaštitu snaga izvršena je ove nedelje u Libanu, uz prisustvo komandanta italijanskog kontingenta, a na ceremoniji upriličenoj tim povodom pripadnicima Vojske Srbije su uručene medalje Ujedinjenih nacija za uspešno učešće u misiji. Na istim zadacima u ovoj bliskoistočnoj zemlji narednih šest meseci biće angažovana jedinica takođe iz Komande za obuku, koja je u zonu operacije upućena početkom ovog meseca.
Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2010. godine. Osim voda za zaštitu snaga, Vojska Srbije u ovoj operaciji angažuje i pešadijsku četu, štabne oficire u komandi misije i grupu specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Lajčak za Euronews Srbija govorio o sporazumu u Ohridu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je, u zajedničkom intervjuu za Euronews Srbija i Radio Slobodna Evropa, da...

Hil: Primena važnija od potpisa

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je danas FoNetu ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD)...

Državna izborna komisija Crne Gore: Đukanović osvojio 35,37 odsto glasova, Milatović 28,92 odsto

PODGORICA - Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je privremene rezultate predsedničkih izbora održanih u nedelju, prema kojime su u drugi krug ušli...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare