18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Razoružati tzv. Kosovo, tamo vlada organizovani kriminal

Nemački poslanik u Evropskom parlamentu iz stranke Levica Kornelija Ernst izjavila je da se u potpunosti slaže sa izjavom njene koleginice u Bundestagu Žaklin Nastić, da Kfor treba da okonča misiju i da tzv. Kosovo treba da se razoruža, prenosi Reporteri.

– Odbacujem misiju KFOR na Kosovu. Ta misija do sada nije pokazala skoro nikakve rezultate. Organizovani kriminal je široko rasprostranjen, tako je saopšteno iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova. Stotine hiljada komada oružja je u privatnom vlasništvu. Amnesti Internešnl i Savet Evrope takođe su kritikovali to pitanje. (Tzv.) Kosovo se mora kontinuirano razoružavati. Tek tada je moguć novi početak – rekla je Ernst.

Uprkos negativnom mišljenu o tzv. Kosovu, Ernst kaže da je glasala za liberalizaciju viznog režima 2018. godine u Evropskom parlamentu, kada je preporuka Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove za liberalizaciju viza doneta većinom glasova.

Između ostalog Nastić je u govoru, koji je podržala Ernst, uporedila bombardovanje NATO pod opravdanjem „da bi zaustavilo etničko čišćenje na KiM“, sa bombardovanjem Beograda u Drugom svetskom ratu.

– Više od 20.000 tona uranijumskih bombi i municije, morali su se skrivati kao Beograđani kada je Hitler bombardovao Beograd – navela je Nastić.

Njen objavljen stav o Kosovu i Metohiji na Tviteru izazvao je mnogo komentara, a novinari su zatražili odgovor o argumentima na kojima se zasniva njen govor.

Njeni saradnici su izjavili da ima dana kada se suočava sa „masovnim uvredama i pretnjama“.

– Morate da shvatite da se rasprave koje pogoršavaju preteću situaciju neće nastaviti na Tviteru – naveli su saradnici Nastić.

 

kosovoonline

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Švajcarska se protivi zapleni zamrznutih ruskih sredstava

Švajcarski predsednik je na konferenciji za novinare podvukao ozbiljnu zabrinutost nekih lidera da predloži o konfiskaciji ruske imovine predstavljaju opasan presedan i da im...

Velika ozonska rupa otkrivena iznad tropskih regiona

Dubina ove tropske ozonske rupe je uporediva sa dubinom poznate ozonske rupe koja se javlja u proleće iznad Antarktika, dok je njena površina oko...

Otvorena izložba dela iz zbirki Muzeja nauke i tehnike

Publika na izložbi može pogledati više fragmenata koji predstavljaju različite forme stvaralaštva:"Žanr-scena", "Ratna slika", "Pejzaž", "Portret", "Arhitektonski crteži", "Portretna skulptura". Izložba slika "Vernisaž - Umetnička...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare