14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Razoružati tzv. Kosovo, tamo vlada organizovani kriminal

Nemački poslanik u Evropskom parlamentu iz stranke Levica Kornelija Ernst izjavila je da se u potpunosti slaže sa izjavom njene koleginice u Bundestagu Žaklin Nastić, da Kfor treba da okonča misiju i da tzv. Kosovo treba da se razoruža, prenosi Reporteri.

– Odbacujem misiju KFOR na Kosovu. Ta misija do sada nije pokazala skoro nikakve rezultate. Organizovani kriminal je široko rasprostranjen, tako je saopšteno iz nemačkog Ministarstva spoljnih poslova. Stotine hiljada komada oružja je u privatnom vlasništvu. Amnesti Internešnl i Savet Evrope takođe su kritikovali to pitanje. (Tzv.) Kosovo se mora kontinuirano razoružavati. Tek tada je moguć novi početak – rekla je Ernst.

Uprkos negativnom mišljenu o tzv. Kosovu, Ernst kaže da je glasala za liberalizaciju viznog režima 2018. godine u Evropskom parlamentu, kada je preporuka Odbora za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove za liberalizaciju viza doneta većinom glasova.

Između ostalog Nastić je u govoru, koji je podržala Ernst, uporedila bombardovanje NATO pod opravdanjem „da bi zaustavilo etničko čišćenje na KiM“, sa bombardovanjem Beograda u Drugom svetskom ratu.

– Više od 20.000 tona uranijumskih bombi i municije, morali su se skrivati kao Beograđani kada je Hitler bombardovao Beograd – navela je Nastić.

Njen objavljen stav o Kosovu i Metohiji na Tviteru izazvao je mnogo komentara, a novinari su zatražili odgovor o argumentima na kojima se zasniva njen govor.

Njeni saradnici su izjavili da ima dana kada se suočava sa „masovnim uvredama i pretnjama“.

– Morate da shvatite da se rasprave koje pogoršavaju preteću situaciju neće nastaviti na Tviteru – naveli su saradnici Nastić.

 

kosovoonline

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare