35 C
Belgrade
35 C
Belgrade
1, jul, 2022

„Rat“ Albanaca u parlamentu lažne države, sukob Albanaca se zaoštrava

Sednicu skupštine u Prištini, na kojoj je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu sa Beogradom, obeležila je njegova polemika sa opozicijom koja ga je kritikovala da nema strategiju za dijalog sa Beogradom, da ide u Brisel bez platforme i strategije.

Lider Alijanse za budućnost KiM Ramuš Haradinaj optužio je Kurtija da beži i da se krije, najverovatnije od Srbije.

– Danas pred nama nije premijer, već lider koji ne zna zašto, ali je odlučio da se krije i beži. Nije mi jasno od koga. Od koga bi drugog do od Srbije koja ima prevlast nad njim. A on nema jasne odluke i objašnjenja za poziciju (tzv.) Kosova. Da li se možda krije od međunarodnih partnera – rekao je Haradinaj.

On je dodao da se Kurti možda krije i od SAD jer ih nije pozvao da se dogovore oko dijaloga.

– Kako se premijer (tzv.)  Kosova usuđuje da ide na sastanke pod pokroviteljstvom EU bez SAD. Zašto se ne obrati predsedniku SAD da zatraži specijalnog izaslanika za dijalog (tzv.) Kosova i Srbije – rekao je Haradinaj.

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da se Kurti ponaša kao polaznik letnje škole i da je u Skupštinu došao kao na seminar.

– Način na koji govori o dijalogu je šarlatanstvo. Očekivao sam da danas pričamo o dijalogu i da premijer iznese principe, ciljeve, krajnje rokove. Međutim, građani bi trebalo da znaju da dijalog nije politički spremljen na diplomatskom nivou – rekao je Hodžaj.

Lider Demokratske stranke Kosova LJumir Abdidžiku poručio je Kurtiju da ne sme da izbegava obaveze koje ima kao premijer i da ne misli da ga niko neće osuditi zbog procesa dijaloga.

– Idete nepripremljeni u dijalog. Postoje određeni principi od kojih premijer ne može da odustane. prvi princip je da se dijalog održava sa (tzv.) Kosovom,ne zbog (tzv.) Kosova“, rekao je lider DSK.

 

novostionline

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Đoković pobedio Kecmanovića, plasirao se u osminu finala Vimbldona

U trećem međusobnom duelu protiv Miomira Kecmanovića, prvom "na travi", Novak Đoković je dominirao. Osvojio je prvi set "sa nulom", a kasnije je lako...

Gasprom povećao isporuku ruskog gasa u Kinu za 63,4 odsto u prvoj polovini godine

Isporuke gasa Kini preko gasovoda "Snaga Sibira" povećane za 63,4 odsto u prvoj polovini 2022. godine. Gasprom je povećao isporuke gasa Kini preko gasovoda Snaga...

Počeli pripremni radovi za most preko Dunava na Fruškogorskom koridoru

Ovaj projekat je izuzetno važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je ta deonica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare