34 C
Belgrade
34.2 C
Belgrade
3, jul, 2022

Rasulo na N1 televiziji

„Da otklonim svaku nedoumicu, u ponedeljak sam dao ostavku na sve funkcije kao i otkaz. Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku“, poručio je doskorašnji direktor N1.

U medijima Dragana Šolaka već mesecima vlada pravi haos, pa je dosadašnji direktor N1 Jugoslav Ćosić, posle velikih tenzija i čestih sukoba unutar kuće, rešio da iznenada da otkaz i napusti ovu televiziju. Prema saznanjima Kurira, redakcija N1 ostaje i bez svoje glavne novinarke Jelene Zorić koja je takođe otkazom reagovala na otrovnu atmosferu unutar N1.

foto:screenshot

Slučaj Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić samo su pokazatelj da se nastavlja bežanija od Šolaka i njegovih diktata unutar medijskog krila Junajted grupe. Prema svedočenju naših izvora u N1, redakcija već duže vreme radi pod ogromnim pritiscima, tenzije su svakodnevne, a neslaganja oko uređivačke politike veoma česta. Sve to je, kako kažu neposredni učesnici, doprinelo i pogoršanju međuljudskih odnosa.

Bez zajedničkog saopštenja

Raskol u menadžmentu, koji se preliva i na redakciju, donekle je priznao i sam Jugoslav Ćosić.

– Da otklonim svaku nedoumicu, u ponedeljak sam dao ostavku na sve funkcije kao i otkaz. Činjenica da je kompanija odlučila da ne izdamo zajedničko saopštenje već je izdala svoje, pokazuje da sam doneo ispravnu odluku – napisao je Ćosić na Tviteru ubrzo pošto se u javnosti pojavilo zvanično saopštenje koju potpisuje Adria news, članica Junajted grupe.

U dopisu se navodi da je na poziciju news direktora televizije N1 u Srbiji imenovan Igor Božić, koji je od osnivanja bio na poziciji izvršnog producenta ove medijske kuće.

– Uvereni smo da će N1 sa novim rukovodstvom i timom vrhunskih novinara koje već ima, postati još uticajnija medijska kuća. Stabilna osnova koju smo izgradili proteklih godina tokom kojih je N1 prepoznat u javnosti kao pozdan izvor informisanja građana omogućavaju nam da nastavimo da se razvijamo, ojačavamo svoj tim i realizujemo nove, velike projekte – poručuju iz uprave.

Osude zbog ordena

Adria News i najavljuju da ove promene neće uticati na uređivačku politiku N1. Ćosić je pomenut tek na kraju saopštenja:

– Dosadašnjem direktoru Jugoslavu Ćosiću, koji je vodio televiziju N1 od osnivanja, želimo puno uspeha na budućim projektima i zahvalni smo na svemu što je učinio u razvoju N1.

foto:Tanjug
izvor:Kurir. rs

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Prijava za B2B sastanke iz oblasti modne industrije otvorena do danas

Privredna komora Srbije navodi da se do sada za sastanke prijavilo više od 220 učesnika iz 39 zemalja koji su u potrazi za novim...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare