19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
6, jul, 2022

Rasprava i koškanje na Izbornoj skupštini UNS-a

Na sednici Izborne skupštine UNS-a danas je došlo do rasprave i koškanja posle glasanja po jednoj od tačaka dnevnog reda.

Izborna skupština UNS danas u beogradskom Hotelu „Jugoslavija“, bira članove Uprave UNS, Nadzornog odbora, Suda časti i predsednika UNS-a.

Do sukoba je došlo posle glasanja o predlogu člana Uprave UNS-a, Slobodana Radičevića, da se poništi lista predloženih kandidata Uprave Udruženja za naredni mandat.

Pošto su 52 od 592 prisutna člana glasala za tu odluku, nije bilo moguće, kako tvrde studenti novinarstva koji su brojali, izbrojati koliko je glasova protiv.

Predsedavajući Izborne skupštine, Zoran Stanojević, potom je pozvao članove koji su otišli na ručak, da se vrate i izjasne da li su protiv predloga Radičevića.

Zbog toga se nekoliko nezadovoljnih članova Uprave verbalno sukobilo sa studentima koji su brojali glasove, medjusobno su se gurali i obezbedjenja hotela je moralo da reaguje i razdvoji ih.

Izborna skupština je vratila na listu kandidata za predsednika UNS-a Živojina Rakočevića čiju je kandidaturu ranije poništila Kandidaciona komisija UNS-a zbog toga što je on direktor Doma kulture u Gračanici, na Kosovu.

Jedan od predlagača da se Rakočević vrati na listu je bio i njegov protivkandidat Vladimir Radomirović, trenutno predsednik UNS-a, koji je ranije osporavao kandidaturu Rakočevića.

Sednicu su od početka pratile nesuglasice zbog proceduralnih stvari, bilo je problema i s usvajanjem dnevnog reda i drugim pitanjima.

Na današnjoj sednici učestvuju 592 redovna člana UNS-a, dok su na prethodnoj, kako je saopštio deo rukovodstva UNS-a, učestvovalo manje od 150.

 

izvor:agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare