-1.6 C
Belgrade
-1.6 C
Belgrade
6, februar, 2023

Putinova ZVER košta pravo bogatstvo i vredi svaku rublju

Ovo luksuzno vozilo mogu da priušte malobrojni, ali kada ga vidite na ulici znate ko je u njemu!

 

foto:depositfoto

Posle svake Parade pobede koja se održava u Moskvi 9. maja, sve oči su uprte u dva automobila kojim ministar Sergej Šojgu stiže iz Kremlja i prima raport od moskovskog generala.

To je nova ruska predsednička limuzina Vladimira Vladimiroviča Putina koji koriste izuzetne VIP ličnosti. Vozilo proizvodi brend „Aurus“, što ukratko znači „Russia’s Central Scientific Research Automobile and Automotive Engine Institute“.

Model automobila se zove „Senat“ i mogu da se biraju dve varijante – sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanje. I naravno, mogu da ga kupi samo oni koji imaju dovoljno novca, jer „aurus senat“ košta 270.000 evra, što ga svrstava među najskuplje automobile na svetu.

U kreiranju vozila učestvovao je i „Rolls-Royce“. Standardni automobil ima osovisnko rastojanje od 5.630 mm u dužini, a međuosovinsko je 3.300 mm. Čuveni „Rolls-Royce Phantom“ ima rastojanje od 5.762 mm u dužini i međuosovinsko od 3.552 mm.

„Senat“ je definitivno vozilo za predsenike, a unutrašnjost je sa kožnim presvlakama i drvenim detaljima. Instrument tabla je, naravno, digitalna.

U ponudi su dostupne dve pogonske linije uključujući V8 agregate zapremine 4,4 litara i električni motor. Motori razvijaju 590 ks, a automatski menjač je devetostepeni, pa mogu da ubrzaju do stotke iz mesta za manje od šest sekundi!

Postoji i prestižnija varijanta sa V12 motorom zapremine 6,6 litara koaj stvara 848 ks, što je više od legendarnog vozila „Phantom“ koji razvija 563 ks.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Zlatko Lutovac govoriće u narednih nekoliko dana na televiziji o osnivanju pokreta Pobednička Srbija, izborima, i svim drugim temama

Zlatko Lutovac govoriće u narednih nekoliko dana na televiziji o osnivanju pokreta Pobednička Srbija, izborima, mogućoj prelaznoj tehničkoj vladi, aktuelnoj situaciji vezano za KIM i...

SPREMAN SAM DA IDEMO NA IZBORE! Vučić na sednici SNS. Samo kada, o tome odlučuje nova skupštinska većina!

SPREMAN SAM DA IDEMO NA IZBORE! OSTALI SMO SAMI. Vučić na sednici SNS. Samo kada, o tome odlučije nova skupštinska većina! Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju,...

Više od 1.500 žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji, Srbija šalje timove za spasavanje

Najmanje 1.500 ljudi je poginulo u Turskoj i Siriji, a više hiljada je povređeno u današnjem razornom zemljotresu, koji je pogodio jug Turske, u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare