18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Putin potvrdio: Bosna i Hercegovina je uvela sankcije Rusiji!

Na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Putin je zatim potvrdio da je BiH uvela sankcije Rusiji:

– Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama, ali odnosi se nastavljaju i razvijaće se, rekao je sinoć Putin nakon sastanka sa Dodikom.

Na sajtu Kremlja objavljen je deo Putinovog obraćanja Dodiku na početku sastanka na kojem je Putin rekao kako visoko ceni Dodikov stav po pitanju sankcija.

“Razvili smo jako dobre odnose otkako ste na čelu Republike Srpske, ali i u sadašnjem svojstvu”, rekao je Putin zahvalivši Dodiku na dolasku u Sankt Peterburg, nadajući se kako mu je boravak bio koristan i zanimljiv.

“Nažalost, u sadašnjim uslovima, s Bosnom i Hercegovinom imamo određenih poteškoća vezanih za pristupanje sankcijama, ali znamo vaš stav i visoko ga cenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijaće se, posebno s onima koji te odnose žele održati. A koliko ja znam, ti si jedan od tih ljudi”, rekao je Putin članu Predsedništva Bosne i Hercegovine.

„Zapadne ucene ne deluju protiv zemalja sa pravim liderima“, rekao je juče predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći danas na forumu u Sankt Petersburgu.On je time de fakto izuzeo Srbiju iz svojih ocena o situaciji u Evropi i na Zapadu i pohvalio je.

 

Izvoralo

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare