18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Putin: Operacija u Ukrajini iznuđena, zadaci će biti ispunjeni

„Operacija u Ukrajini je teška, ali bezuslovno iznuđena i neophodna. To je odluka suverene zemlje koja ima bezuslovno pravo, zasnovano na Povelji UN, da čuva svoju bezbednost“, istakao je predsednik Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovio je danas da je specijalna vojna operacija u Ukrajini bila iznuđena i neophodna i naglasio da će svi zadaci te operacije biti ispunjeni do kraja.

„Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini odluka je suverene države, zasnovana na pravu da brani svoju bezbednost. U takvoj situaciji, uzimajući u obzir rizike i pretnje koji su u porastu, odluka Rusije o sprovođenju specijalne vojne operacije bila je iznuđena“, kazao je on.

 

Putin: Vladajuće elite na Zapadu žive u iluzijama

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je danas na to da vladajuće elite na Zapadu žive u iluzijama i ne žele da uoče promene.

„Zemlje „zlatne milijarde“ i dalje smatraju sve ostale svojim kolonijama, drugom rasom“, rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na kome su glavne teme: ruska ekonomija, kriza u svetu i operacija u Ukrajini.

 

Sankcije protiv Rusije nerazumne i nepromišljene

 

Predsednik Rusije ocenio je danas sankcije protiv Rusije kao nerazumne i nepromišljene.

„Njihov cilj je da na brzinu samelju rusku ekonimiju, ali to nije uspelo“, rekao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na kome su glavne teme: ruska ekonomija, kriza u svetu i operacija u Ukrajini.

 

Pravila novog svetskog poretka postavljaće jake zemlje

 

„Pravila novog svetskog poretka će postavljati jake, suverene države koje ne idu po trajektoriji koju im je neko drugi zacrtao“, izjavio je danas Vlaidmir Putin.

„Treba da se menjamo, da osećamo duh vremena. Rusija stupa u novu epohu moćne, suverene zemlje“, zaključio je ruski predsednik u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Mračne prognoze za rusku ekonomiju se nisu obistinile

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se mračne prognoze za rusku ekonomiju nisu obistinile i da će Rusija nastaviti da se razvija kao „otvorena ekonomija“ uprkos neviđenim sankcijama Zapada, prenosi Tas s.

 

„Postepeno vraćamo privredu u normalu. Prvo smo vratili stabilnost finansijskog tržišta, bankarskog sistema i lanca maloprodaje, a od tada ubrizgavamo likvidnosti u privredu da podržimo kompanije, održimo zaposlenost i sačuvamo radna mesta. Mračne prognoze za rusku ekonomiju izrečene još ptoletos nisu se ostvarile“, rekao je Putin u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF).

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Potpisana Deklaracija iz Lugana za pomoć i podršku Ukrajini

Potpisnici deklaracije, među kojima su SAD, Velika Britanija, Francuska i Japan, apelovali su na Moskvu "u najoštrijem tonu" da povuče vojsku bez odlaganja. Međunarodna konferencija...

Velika Britanija: Bitka za Slavjansk sledeće ključno ratište

Postoji realna mogućnost da će bitka za Slavjansk biti sledeća ključna tačka u borbi za Donbas, dok Rusija nastavlja da konsoliduje svoju kontrolu nad...

Premijer Severne Makedonije osudio nasilje tokom protesta

Dimitar Kovačevski je naveo da najoštrije osuđuje napad na policiju koja je, kako kaže, sinoć bila na visini zadatka, profesionalno štiteći građane i državne...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare