26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Putin: Izbićemo zube svakome ko pokuša da „odgrize” deo Rusije

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj.

foto:facebook

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu za njenom teritorijom.

„Svi žele da nas negde ‘ujedu’ ili da nam nešto ‘odgrizu’, ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu”, poručio je Putin na sastanku organizacionog odbora „Pobeda”.

Istovremeno, on je istakao da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada S S SR-a, primetio je Putin.

Ruski lider je podsetio da su za odbranu ove godine izdvojene 42 milijarde dolara po trenutnom kursu, dok američki vojni rashodi, prema rečima Putina, „premašuju 770 milijardi”.

Gledajući apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska, precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija, Saudijska Arabija, sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, već i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu, uprkos tome što kod njih po Ustavu vojska praktično i ne postoji.

foto:facebook

Istovremeno, ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, primetio je on. „Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok Avangard sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje”, istakao je Putin, prenosi Tanjug.

On je upozorio da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti, jer njenim protivnicima „takva zemlja jednostavno nije potrebna”.

izvor:Politika

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare