13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Putin: Izbićemo zube svakome ko pokuša da „odgrize” deo Rusije

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj.

foto:facebook

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu za njenom teritorijom.

„Svi žele da nas negde ‘ujedu’ ili da nam nešto ‘odgrizu’, ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu”, poručio je Putin na sastanku organizacionog odbora „Pobeda”.

Istovremeno, on je istakao da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada S S SR-a, primetio je Putin.

Ruski lider je podsetio da su za odbranu ove godine izdvojene 42 milijarde dolara po trenutnom kursu, dok američki vojni rashodi, prema rečima Putina, „premašuju 770 milijardi”.

Gledajući apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska, precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija, Saudijska Arabija, sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, već i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu, uprkos tome što kod njih po Ustavu vojska praktično i ne postoji.

foto:facebook

Istovremeno, ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, primetio je on. „Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok Avangard sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje”, istakao je Putin, prenosi Tanjug.

On je upozorio da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti, jer njenim protivnicima „takva zemlja jednostavno nije potrebna”.

izvor:Politika

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare