5.8 C
Belgrade
5.8 C
Belgrade
2, februar, 2023

Putin: Cilj Rusije je da završi ukrajinski sukob – što pre, to bolje

Cilj Rusije nije da “razduvava” ukrajinski sukob, nego da ga završi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Naš cilj nije da razduvavamo vojni sukob, već naprotiv – da završimo ovaj rat. Mi ćemo nastaviti da težimo tome, nastojaćemo da se to završi, i što pre to bolje, naravno – rekao je Putin.

On je istakao da Rusija nikada nije odbijala da pregovara sa Ukrajinom, nego Kijev nije želeo da vodi dijalog. Po rečima Putina, rukovodstvo Ukrajine je samo sebi zabranilo pregovore, “što izgleda malo neobično, pa čak i čudno”.

– Svi oružani sukobi se na ovaj ili onaj način završavaju pregovorima na diplomatskom nivou. A mi nikada nismo odbijali pregovore – ponovio je Putin.

On je skrenuo pažnju na to da se sve strane u sukobu dogovaraju, pre ili kasnije.

– Što pre to shvate oni koji nam se suprotstavljaju, to bolje – ocenio je ruski predsednik.

Cilj Rusije u Ukrajini je da zaštiti ljude koji se osećaju delom ruske kulture i ruskog naroda, naglasio je Putin, istakavši da je specijalna vojna operacija iznuđena i neophodna mera.

– Treba da budemo zahvalni našim vojnicima, oficirima, borcima za ono što rade za Rusiju, štiteći njene interese, suverenitet i štiteći pre svega naš narod – rekao je Putin.

Takođe je konstatovao da su SAD odavno uključene u situaciju u Ukrajini i procese koji se odvijaju na sovjetskom i postsovjetskom prostoru.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

ANDRIJA MANDIĆ PREDSEDNIČKI KANDIDAT NA IZBORIMA: Odluka izglasana na glavnom odboru Nove srpske demokratije

Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.   Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove...

SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA Samo jednu stvar ne treba raditi

U NARODNOJ tradiciji postoji jak i opravdan razlog što se veruje u ovo, pa stoga se nemojte ogrešiti. Vernici Srpske pravoslavne crkve sutra obeležavaju Prepodobnog Jevtimija Velikog,...

IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.   Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare