12.3 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
29, maj, 2022

Prošlog leta polje lavande, a ovog leta po Vojvodini se traži nešto drugo

Sećate li se kada su rascvetala polja lavande prošlog leta izazvale eksploziju oduševljenja, a svi oni želji dobre fotografije i savršenog kadra obilazili su uzduž i popreko kako jug, tako i sever Srbije u poterazi za ovakvim pejzažem?

Teško je zaboraviti onaj fenomen – gotovo da nije bilo dana da influenseri, blogeri, ali i svi oni koji vole lepu fotografiju ne podele na svojim profilima fotku iz polja lavande.

Odjednom su svi želeli da imaju romantične fotografije koje izgledaju kao da su upravo nastale na jugu Francuske, a ne na Fruškoj gori. I – imali su ih! To je na kraju rezultiralo uništenim žbunovima, zgaženim lavandama i smećem u polju, a to je razbesnelo i vlasnika polja u Bukovcu, koji je apelovao na ljude da povedu računa s obzirom da su na privatnom posedu.

Čini se da mu ove godine ne preti ta opasnost, jer su influnseri našli novu opsesiju! Sasvim sigurno ste primetili da je Instagram u Srbiji trenutno prepun fotografija na kojima se crveni polje maka!

Da ovo nije tek puka slučajnost, uverili smo se i lično, kada smo se nedavno zaputili u Kovilj na subotnji ručak, a usput nabasali na nekoliko automobila parkiranih pored ogromnog prostranstva maka u cvatu.

Naravno, ova opčinjenost nije karakteristična samo za našu zemlju, i u susednoj Hrvatskoj je u trendu juriš na polje maka, kao uostalom i u većini Evrope i sveta.

b92net

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Real Madrid osvojio Ligu šampiona

Završena je Liga šampiona. Trofej nije ostao u Engleskoj, pošto je Real Madrid u sjajnom finalu odigranom u Parizu pred krcatim tribinama stadiona "Francuska"...

Milorad Dodik: Ustavni sud BiH prekoračio ovlašćenja

Ustavni sud BiH utvrdio je da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH...

Jak grad pogodio područje između Ivanjice i Sjenice, stradali usevi i zasadi maline

Ispaljeno je sedam protivgradnih raketa. Tokom popodnevnih sati jak grad padao je u selima na planinama Javor i Golija, između Ivanjice i Sjenice i pričinio...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare