13 C
Belgrade
13 C
Belgrade
10, decembar, 2022

Projekat od „istorijskog značaja“: Auto-put dug 110 kilometara, uskoro radovi na prvoj deonici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa delegacijom kompanije „Šandong haj-spid grup“, koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan.

Oni su razgovarali o projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima za buduću saradnju.

Mirović je u razgovoru istakao da Pokrajinska vlada radi na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta u dužini od 110 kilometara, te da očekuje da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na prvoj deonici – od Beograda do Zrenjanina.

„Ovaj projekat je za nas od istorijskog značaja. Želimo da budemo partneri i da zajedno radimo na ovom važnom poslu, kako bismo što pre izgradili ovaj auto-put koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju cele naše zemlje“, rekao je Mirović.

Meng Jan je pohvalio dosadašnju punu podršku Pokrajinske vlade u realizaciji tog projekta, ocenivši da se zahvaljujući tome i dobroj saradnji predsednika Srbije, Vlade i pokrajinske administracije stiču uslovi da radovi na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina počnu u oktobru.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima zajedničkog rada na drugim projektima, pre svega u oblasti putne infrastrukture, kao i za uspostavljanje saradnje u poljoprivredi, za šta je kineska delegacija u ime firmi iz oblasti Šandong koje se time bave, iskazala posebno interesovanje.

Mirović je rekao da je uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede od ogromnog značaja za Vojvodinu, da su mogućnosti brojne imajući u vidu naše agrarne potencijale, prehrambene i naučne institute i da će se Pokrajinska vlada odazvati inicijativi za konkretizovanje saradnje.

„Radimo zajedno na mnogim poljima, gradimo puteve, otvaramo fabrike i to je odraz pravog prijateljstva između Srbije i Kine“, kazao je Mirović.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare