35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Projekat od „istorijskog značaja“: Auto-put dug 110 kilometara, uskoro radovi na prvoj deonici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa delegacijom kompanije „Šandong haj-spid grup“, koju je predvodio izvršni direktor Meng Jan.

Oni su razgovarali o projektu izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će realizovati ova kineska kompanija, kao i o mogućnostima za buduću saradnju.

Mirović je u razgovoru istakao da Pokrajinska vlada radi na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta u dužini od 110 kilometara, te da očekuje da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na prvoj deonici – od Beograda do Zrenjanina.

„Ovaj projekat je za nas od istorijskog značaja. Želimo da budemo partneri i da zajedno radimo na ovom važnom poslu, kako bismo što pre izgradili ovaj auto-put koji će doprineti daljem ekonomskom razvoju cele naše zemlje“, rekao je Mirović.

Meng Jan je pohvalio dosadašnju punu podršku Pokrajinske vlade u realizaciji tog projekta, ocenivši da se zahvaljujući tome i dobroj saradnji predsednika Srbije, Vlade i pokrajinske administracije stiču uslovi da radovi na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina počnu u oktobru.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima zajedničkog rada na drugim projektima, pre svega u oblasti putne infrastrukture, kao i za uspostavljanje saradnje u poljoprivredi, za šta je kineska delegacija u ime firmi iz oblasti Šandong koje se time bave, iskazala posebno interesovanje.

Mirović je rekao da je uspostavljanje saradnje u oblasti poljoprivrede od ogromnog značaja za Vojvodinu, da su mogućnosti brojne imajući u vidu naše agrarne potencijale, prehrambene i naučne institute i da će se Pokrajinska vlada odazvati inicijativi za konkretizovanje saradnje.

„Radimo zajedno na mnogim poljima, gradimo puteve, otvaramo fabrike i to je odraz pravog prijateljstva između Srbije i Kine“, kazao je Mirović.

 

tanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Ambasadori Evropske Unije zabrinuti za stabilnost Vlade CG

Ambasadori zemalja Evropske unije izrazili su zabrinutost da bi potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve moglo da izazove političku...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare