11.6 C
Belgrade
12.1 C
Belgrade
20, mart, 2023

Proglašena najbolja domaća vina

Vinarstvo je najbrže rastući sektor čitave srpske ekonomije i uz domaći IT sektor ima najveći potencijal za razvoj, ocenila je večeras premijerka Ana Brnabić na svečanom dodeljivanju nagrada najboljim domaćim vinarima u organizaciji Saveza vinara i vinogradara Srbije.

Na manifestaciji „Veliko ocenjivanje vina Srbije“ koja je održana 17. i 18. maja učestvovalo je 138 domaćih vinarija sa 481 etiketom, a žiri sastavljen od 24 domaća eminentna stručnjaka dodelio je nagrade najboljima u devet kategorija.
Na manifestaciji „Veliko ocenjivanje vina Srbije“ koja je održana 17. i 18. maja učestvovalo je 138 domaćih vinarija sa 481 etiketom, a žiri sastavljen od 24 domaća eminentna

Glavnom nagradom u kategoriji penušava vina nagrađena je vinarija „Deurić“, a najbolje roze mirno vino napravila je vinarija „Kosović“.

Premijerka Brnabić nije krila zadovoljstvo zbog toga što domaće vinarstvo vidno napreduje i ima ambicije da postane prepoznatljivo i na svetskom tržištu.

„Vaše znanje, vaša želja da učite, vaša strast da budete najbolji u tome čime se bavite i hrabrost da se takmičite sa jačim i bogatiji ov vas, i da u tim utakmicama pobedjujete je ono što me inspirise kao predsednicu Vlade svaki dan. Vi ste ono što Srbija jeste i što je postala i hvala vam od srca na tome“, naglasila je premijerka.

Dodala je da je Vlada Srbije tu da to prepozna i podrži, navodeći da to sve vodi predsednik Aleksandar Vučić.

Fruška gora, vinogradi

Foto: Shutterstock/ Rade Hadžić

 

Podsetila je da je Vlada uz pomoć ministra poljoprivrede Branimira Nedimivića i Saveza vinara i vinogradara usvojila Strategiju razvoja ovog sektora s ciljem da svake godine povećavamo površine pod vinovom lozom za 400 do 600 hektara.

izvor:srpskitelegraf

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Putevi Srbije: Moguća magla na pojedinim deonicama, neophodan oprez u vožnji

BEOGRAD - Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko...

Predsednik Bajden razgovarao telefonom sa Benjaminom Netanijahuom

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom da su demokratska društva ojačana istinskim kontrolnim mehanizmima, kao...

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave svetih sedam sveštenomučenika Hersonskih, a oni su Vasilije, Jefrem, Evgenije, Elpidije, Agatodor, Eterije i Kapiton. Svi oni su bili...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare