27.6 C
Belgrade
27.6 C
Belgrade
7, jul, 2022

Prodat trihiljaditi stan u Beogradu na vodi: „Nije skuplje od drugih atraktivnih lokacija“

Na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi prodat je trihiljaditi stan. Vreme za koje se prodaju najmanji stanovi meri se minutima.

U početku su kupovani za izdavanje, sad to, međutim, više nije slučaj. Investitori tvrde da cene kvadratnog metra u Beogradu na vodi nisu više od konkurentskih u centru grada.

Do sada su završene četiri stambene zgrade, do kraja godine biće još toliko i useljeno 1.700 stanova, prenosi RTS.

Izgrađeno je oko šest kilometara saobraćajnica, u planu je još osam kilometara. Na promenadi su uređeni prostori za šetnju, rekreaciju, parkići za decu…

„Zaista nastojimo da napravimo jedno prirodno lepo okruženje za ljude koji tu žive, da smestimo što više raznovrsnih sadržaja kao što su vrtići, radimo na tome da dovedemo škole, da dovedemo bolnice, restorane, naravno, i sve one sadržaje koji treba i koji su neophodni svim životnim dobima“, navodi Zorana Burlić, direktorka „Beograda na vodi“.

U petak je prodat trihiljaditi stan. Cene, kako kažu, nisu više nego na drugim atraktivnim lokacija u gradu.

„Na primer u Beogradu na vodi jednosoban stan možete da kupite za nekih 499 evra mesečne rate. Imamo i kredite za dijasporu, to je jako važno da napomenem, sa obzirom na to da je interesovanje naših ljudi koji žive u inostranstvu veliko“, objašnjava Burlićeva.

Kula je u građevinsko-arhitektonskom smislu najzahtevniji projekat. Dostigla je visinu od 168 metara i zvanično je najviša zgrada u regionu. U njoj će biti stambeno-hotelski kompleks poznatog svetskog lanca, a na 41. spratu vidikovac.

Na 11 gradilišta „Beograda na vodi“ trenutno je angažovano više od 2.000 radnika.

„Galerija šoping mol je kreirao nekih 2.200 radnih mesta, do kraja godine taj broj će porasti na 3.000. Samo u hotelskom segmentu to su četiri hotela koja će biti operativna u ‘Beogradu na vodi’, biće zaposleno preko 500 ljudi, tako da ja mislim da ‘Beograd na vodi’ sasvim sigurno daje svoj mali, ali značajan doprinos srpskoj ekonomiji“, navodi Burlićeva.

U sve što je do sada izgrađeno i za radove planirane do kraja godine uloženo je ukupno 1,2 milijardu evra.

 

izvor:rts

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ukrajina ljuta: Turska nije smela da pusti ruski brod!

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ruskom brodu, za koji se tvrdi da je prevozio ukrajinsko žito, dozvoljeno da napusti tursku...

Pripadnici ROSU se povukli iz Štrpca

Cilj je zastrašivanje i maltretiranje Srba u toj opštini, saopštila je Kancelarija za KiM. Akcija više od 30 pripadnika ROSU u Štrpcu je završena oko...

Slobodarska partija Austrije: Srbiji se ne može nametati spoljna politika

Harald Vilimski ističe da je spoljna politika nadležnost svake države i da niko spolja ne treba da se meša u to. Slobodarska partija Austrije (FPO)...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare