24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
18, avgust, 2022

Prljava igra koja je počela, opasnost po čitavo društvo i državu

Tako daleko smo od izbornog dana u Srbiji, koji je najavljen za 3.april 2022. godine, a namera jednog od kolovodje opozicionih subjekata i glavog pretendenta na najviše državne funkcije Dragana Đilasa su najblaže rečeno nečasne, tačnije kompromitujuće po jednu suverenu i ponosnu državu kakva je Srbija.

Diskreditujući i potkazujući sopstveni narod i predstavnike vlasti sopstvene zemlje u kojoj i sam pledira da bude vlast, određenim činovnicima druge zemlje, ma ko oni bili i ma o kojoj drugoj zemlji je reč, a govorimo o Sjedinjenim Američkim Državama je činjenica na koju ni kolaboracionisti sa okupatorima ne bi bili ponosni, a kamoli dostojanstveni narod i građani Srbije.

To da u drugoj državi tražite podršku za sopstvene političke ambicije, daleko od sopstvenog naroda i građana, govori da vi ne želite da budete predstavnik njihov, već prevedeno i pravednije rečeno, namesnik i nameštenik( izaslanik) tudjih interesa a na štetu svoje države. Umesto da sopstvenu kandidaturu ili onog kog će podmestiti umesto sebe, koji će biti samo formalni kandidat a iza koga će u svakom smislu stajati Đilas, traži medju narodom širom zemlje, na šta ima ustavno pravo da svako punoletno lice bira i bude birano, da uloži truda, energije, rada i plasira svoj plan i program za vodjenje zemlje, on je izabrao kukavički put. Tražiti podršku od delova administracije jedne impreijalne svetske sile koja mislila nama dobro ili ne, prvenstveno sprovodi sopstvene interese koje se po pravilu u velikom broju kose sa interesima manjih zemalja kakva je i naša.

Djilas kao da želi da još jednom uz pomoć određenih zapadnih centara moći zaposedne vlast u Srbiji, kao i „onomad“ 5.oktobra kada su na takav način na silu preuzeli on i njegovi istomišljenici. Videli smo u kom je to smeru odvelo čitavo naše društvo, prvenstveno ekonomiju i suverentitet zemlje koji je do te mere uzdrman a država opustošena finansijski pa ni do dan danas nismo se u potpunosti oporavili od te besomučne pljačke svega što je vredelo u Srbiji, za kompletno vreme vladavine „žutog preduzeća“ koje je došlo na vlast isključivo podrškom sa strane, preciznije rečeno, ključna podrška stigla im je od delova zapadnih centara moći koji su uložili i založili ogromnu logistiku ne bi li smenili suverenu vlast i na silu preuzeli istu.

Narod u Srbiji je svestan da ako bi još jednom takav scenario se ostvario, teško bi izdržao i nepovratno bi bio zaustavljen u razvoju u svakom smislu te reči.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Poraz Zvezde u Izraelu posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife rezultatom 3:2 (1:2). Tako je prekinut niz od...

Slovenija posle drame bolja od Srbije – blistali Dončić i Jokić

Košarkaši Srbije poraženi su od Slovenije u prijateljskom meču u Ljubljani rezultatom 97:92. Utakmica je rešena u produžetku i posle velike drame u kojoj je...

Predsednik Vučić iz Brisela: Nastavljam da se borim svim snagama za našu zemlju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon niza važnih sastanaka Beogradu i Briselu. - Naporan dan sa mnogo važnih sastanaka u Beogradu, kao i ozbiljnih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare