18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Prljava hrvatska kampanja pokušava da sakrije strašnu istinu kuće Vučića koje su spalile ustaše!

U Čipuljiću kod Bugojna Hrvati su u oktobru 1992. godine srušili i spalili sedam kuća familije predsednika Srbije Aleksandra Vučića

U toj sveopštoj medijsko-političkoj histeriji kakva nikada i nigde do sada nije viđena, u moru lažnih optužbi na račun šefa srpske države Hrvati nikako ne mogu i ne umeju da kažu za šta je to konkretno Vučić kriv.

Laži zločinaca

Izmišljali su i podmetali lažne svedoke, koji su onda po nekakvim sudovima „svedočili“ da je predsednik Srbije devedesetih u Petrinji – u kojoj, dokazano je, nikada u životu, ni u u ratu, ni pre ni posle njega, nije bio – tukao i mučio zarobljene Hrvate (!?!), izvrtali su činjenice i silovali logiku pokušavajući da dokažu da je odgovoran za podsticanje na ratne zločine, da je „htio izazvati kaos“ tako što je tražio da poseti Jasenovac (!?!), ali ništa, baš ništa nisu uspeli da dokažu. Jer ne mogu. Jer naš predsednik nikada i ništa nažao nije učinio bilo kom Hrvatu.

Na drugoj strani, oni koji danas Vučića lažno optužuju da je zločinac – Hrvati, ustaše – upravo su našem predsedniku i njegovoj porodici u Bugojnu opljačkali, srušili i spalili sedam kuća! U selu Čipuljić, odakle potiče porodica Vučić, u poslednjem ratu u BiH, oktobra 1992. ustaške formacije uništile su sve što je imalo veze sa Srbima i Srbijom.

Spaljena je i u „domoljubnom ratu“ potpuno uništena kuća Vučićevog oca Anđelka, kuća koju je on na svojoj očevini gradio osamdesetih godina prošloga veka. Spaljene su i kuće predsednikove bake Dragice Vučić, kao i kuće njegovog strica Uglješe, sina Rada Vučića.

U ustaškom piru, tog oktobra 1992. kada su srpske kuće rušene i paljene samo zato što su bile srpske, uništena su i porodična ognjišta Antonija Brace Vučića i Koje Vučića, stričeva predsednika Srbije. Zapaljene su i kuće Višnje Vučić, Aleksandrove bake, kao i kuća Smilje Vučić, udate Kuzmanović, rođene tetke šefa srpske države.

Informer objavljuje fotografije svih ovih spaljenih i uništenih kuća porodice Vučić. Pozivamo Hrvate da preuzmu i objave ove slike i da svojim čitaocima objasne ko je, kako i zašto pokušao da zatre Srbe u rodnom selu oca predsednika Srbije?! I da nam kažu kako je to naš predsednik agresor i „velikosrpski ćetnik“, a njemu je u doba NDH pobijeno pola familije, dok mu je u poslednjem ratu spaljeno i uništeno sve od imovine.

Što reče sam predsednik jednom prilikom, nije poznato da je bilo ko iz Srbije ikada spalio ijednu kuću Milanoviću ili Plenkoviću, ali evo postoje sasvim konkretni dokazi da su Hrvati spalili sedam kuća Vučića!

Foto: Informer

Da stvar bude strašnija, ustašama nije bilo dovoljno to što su spalili srpske kuće, nego su u Čipuljićima minirali i spalili i srpsku crkvu pored koje se nalaze grobovi porodice Vučić! Crkvu su palili i rušili više puta, poslednji put 2006. godine.

Ustaše mu 1941. ubile dedu

Anđelka Vučića, dedu predsednika Srbije, ubile su ustaše.

Nepuna dva meseca posle stvaranja NDH, 25. i 27. maja 1941. godine, ustaše su u Bugojnu uhapsile prvu grupu od 25 Srba i zatvorile ih u zgradu zvanu „Konak“.

Medu njima su bila i trojica Vučića: Anđelko, Stevo i Ile. U noći između 27. i 28. maja uhapšeni Srbi transportovani su iz Bugojna u Banjaluku.

Posle nekoliko dana, 30. ili 31. maja, izvedeni su iz zatvora u Banjaluci i svi su ubijeni.

Sam predsednik Aleksandar Vučić govorio je o ustaškom teroru nad svojom familijom.

Da li sam kriv što je moj otac baš moj otac ili što su spalili sedam kuća Vučića?! Sve kuće Vučića spaljene su oktobra 1992. godine! Izvinite, ali mi nijednu kuću nikome nismo spalili naglasio je predsednik Vučić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare