18.8 C
Belgrade
18.8 C
Belgrade
6, jul, 2022

Priština sprema nove provokacije kako bi otvorila priču o navodnom genocidu nad Albancima na KiM

Plan premijera privremenih institucija u južnoj pokrajini Aljbina Kurtija je da jedan od članova njegove delegacije bude i žena koja je preživela napad paravojne formacije „Škorpioni“ u Podujevu, 1999.

Cilj je da i na ovaj način „izbaci iz težišta“ našu stranu, skrene pažnju sa ključnih pitanja, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, i nametne svoje teme, poput navodnog genocida koji su Srbi počinili na KiM.

Reč je o, kako se spekuliše, Sarandi Bogujevci, aktuelnoj potpredsednici parlamenta u Prištini, iz redova Kurtijeve stranke Samoopredeljenje, koja bi na sastanku u Briselu trebalo da otvori priču kako je sa 12 godina preživela napad u kojem su stradali članovi njene porodice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tim povodom da je je Saranda Bogujevci teško stradala i da ima tešku priču, ali i da to nije pitanje celog naroda, niti pitanje teritorijalnog razgraničenja, te da bismo i mi mogli na desetine i stotine takvih ljudi da dovedemo, ali kada se to uradi, pokazuje se odsustvo želje za razgovorom.

Na pravljenje atmosfere koja će unapred podići tenzije u nastavku razgovora ukazao je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je ove planove Kurtija nazvao „gadnim, prizemnim i jadnim“. Oglasila se i premijerka Ana Brnabić, koja je poručila Kurtiju da „već jednom tuži Srbiju za genocid, umesto što time stalno preti i koči pregovaračke napore“:

– Kurti je ideološki fanatik, na svakom sastanku pravi cirkus i jasno govori da mu dijalog nije prioritet. Neka preti Srbiji tužbom za genocid, ali hajde da vidimo šta ima da kaže u toj tužbi, a mi ćemo da dokažemo šta se zaista dogodilo.

A ŠTA SA ZLOČINIMA NAD SRBIMA

I MI bismo mogli da dovedemo brojne preživele žrtve albanskih zločina, dovoljno bi bilo samo da se pred Kurtija na sto stave fotografije vođa tzv. OVK sa odsečenim srpskim glavama. „Škorpioni“ i drugi koji su činili zločine za to su i osuđeni, ali Albanci nisu za zločine koji se i dalje nastavljaju – da se Kosovo etniči očisti od Srba – kaže, za „Novosti“, šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

 

novosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare