4.4 C
Belgrade
4.4 C
Belgrade
5, decembar, 2021

Prilaz fabrici u Leštanima zatvoren iz oba pravca

Prolaz je dozvoljen samo radnicima koji rade u blizini i to uz legitimacije

BEOGRAD – Prilaz fabrici protivgradnih raketa u kojoj se juče dogodila eksplozija zatvoren je i sa autoputa kao i iz pravca Smederevskog puta.

Policijske patrole zatvorile su Kružni put Leštane iz oba pravca tako da je prolaz do objekta onemogućen i novinarskim ekipama.

Stabilizovana eksplozija u fabrici kod Leštana: Dvoje stradalo, 16 povređeno

Prema poslednjim zvaničnim informacijama dve osobe stradale su danas u eksploziji koja se dogodila u fabrici „EdePro“ u naselju Leštane, 16 osoba je povređeno, a petoro spaseno,

 

U Urgentom centru trenutno je zbrinuto 13 pacijenata, uglavnom sa lakšim telesnim povredama, dok dva pacijenta imaju teške telesne povrede, ostali povređeni nalaze se na VMA.

Uzelac: U UC zbrinuto 13 pacijenata, dvoje sa tezim povredama

 

Nakon eksplozije u fabrici u Leštanima, u Urgentom centru zbrinuto je 13 pacijenata uglavnom sa lakšim telesnim povredama, dok dva pacijenta imaju teške telesne povrede, izjavila je večeras doktorka Bojana Uzelac.

U izjavi za TV Pink, Uzelac je rekla da su dva pacijenta sa teškim telesnim povredama hospitalizovani u Urgentom centru i uvedeni su u salu gde multidisciplinarni tim hirurga zajedno sa plastičnim hirurzima učestvuje u njihovom zbrinjavaju.

 

Meštani Leštana: Geleri od eksplozije leteli kilometrima

 

Meštani Leštana bili su vrlo uznemireni nakon eksplozije koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa na kružnom putu Leštane, navodeći da su geleri stigli i do njihovih kuća, na nekoliko kilometara udaljenosti.

Jedan od meštana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao je da je eksplozija bila veoma snažna.

 

Vesić: „Od 16 povređenih jedan teže, ostali van životne opasnosti“

 

Eksplozija koja se dogodila u fabrici u Leštanima odnela je dva ljudska života, dok je 16 radnika povređeno, od kojih jedna osoba teže, a ostali lakše i van su životne opasnosti, izjavio je danas za Tanjug zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Istakao je da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije poslao na lice mesta 11 vozila i 36 vatrogasaca, da su brzo reagovali i da je požar pod kontrolom.

 

Hitna pomoć: U eksploziji povređeno 16 osoba

 

U eksploziji koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa nedaleko od Bubanj potoka povređeno je 16 osoba, rekla je Tanjugu načelnica smene Hitne pomoći dr Marija Radulović.

Od povređenih osoba, jedna od njih je na reanimaciji sa teškim povredama, a ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA.

 

Kompanija EDePro: Svi resursi usmereni na evakuaciju i pomoć radnicima

 

Kompanija „EDePro“ potvrdila je da je danas oko 14 sati došlo do eksplozije u magacinu gotovih proizvoda njihovog proizvodnog postrojenja na adresi Kružni put 187 u Leštanima.

„Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijantisani na evakuaciju i pruženje pomoći zaposlenima“, navedeno je u saopštenju firme dostavljenom Tanjugu, koje je potpisao generalni direktor Branislav Jojić.

 

Vatrogasci: Dve osobe nastradale u eksploziji kod Bubanj Potok

 

Dve osobe nastradale su danas u eksploziji u fabrici nedaleko od Bubanj Potoka, koja se dogodila danas oko 14 časova, potvrđeno je Tanjugu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

Kako prenosi RTS, najmanje pet osoba je povređeno, a za nekima se traga.

 

Izvortanjug

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Tomislav Momirović: Projekat „Jadar“ mora da prođe još 17 provera

Nema sumnje da smo, za razliku od velikog broja država, koje i dan-danas tumaraju u uslovima korona-krize, uspeli da ekonomiju sačuvamo i unapredimo. Pandemija...

Burna večera u Stokholmu, šef diplomatije Rusije odgovorio Amerikancu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Entoni Blinken posvađali su se ove nedelje tokom večere u Stokholmu, razgovarajući o događajima...

Nemački SPD podržao koalicioni dogovor sa zelenima i liberalima

Lider SPD i budući kancelar Olaf Šolc je rekao, većina Nemaca je navikla da kancelar potiče iz Demohrišćanske unije, ali će sada socijaldemokrate dati...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare