6.4 C
Belgrade
6.4 C
Belgrade
6, decembar, 2022

Premijerka Brnabić: U mladima je ključ

Gostujući u emisiji „Hit tvit“ na tv „Pink“-u , Premijerka Brnabić je na početku emisije prokomentarisala stanje sa epidemijom koronavirusa u Srbiji i rekla da je optimista, ali da je donekle brine još uvek, kako kaže, mali procenat vakcinisanih mladih ljudi.

„Mladi drže ključ kraja epidemije i naše potpune sigurnosti i kolektivnog imuniteta“, rekla je Brnabić.

Dodala je da je njihova želja da 21. juna „otvore“ Srbiju, ali da će se mogućnost za to videti tek kada se približimo datumu.

„Ono što je nama važno jeste, da se ljudi što pre vakcinišu. Sutra dolazi još Fajzer vakcina, tu nema nikakvog problema“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da Srbija ima odlične rezultate i u ekonomiji, dodaje da je prvi kvartal bio odličan.

„Industrija raste, građevinarstvo takođe, informaciono-komunikacione tehnologije su doživele jak oporavak. Mnogo nam dobro ide“, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da na svaki način pokušavaju da iskoriste sve što im se pruža i to, dodaje, obezbeđuje i dobre rezultate.

„Neto zaposlenost nam se takođe povećala“, rekla je premijerka.

Komentarišući digitalne potvrde, rekla je da je Srbija prva ili druga zemlja koja je počela da ih primenjuje.

„Njih je već priznala Grčka. Takođe i UAE, Turksa, Mađarska, Španija… očekujemo svi da ih priznaju“, rekla je Brnabić i dodala da su oni primer kako to treba da izgleda i da mnoge zemlje uče od Srbije. Dodala je da veruje da će i Sinofarm vakcina biti prihvaćena.

Kada je ukidanje rominga između Srbije i Grčke u pitanju, Brnabić je rekla da se Vlada potrudila da olakša građanima u njihovom interesu.

 

izvor: agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijaraške stipendije studentima završnih godina fakulteta osnivača Univerziteta u Beogradu

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je i ove godine raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih...

Varheji: Smanjivanje cene rominga prava integracija Zapadnog Balkana

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je danas na samitu u Tirani, gde je potpisana deklaracija o snižavanju cene i ukidanju rominga između...

Šarl Mišel: Istorijski sastanak sa Zapadnim Balkanom

Predsednik Saveta EU Šarl Mišel je danas, na kraju samita EU Zapadni Balkan u Tirani izjavio da je ovaj samit istorijski kao i da...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare