28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Preko Jarinja se ne može ni peške, Kosovska policija na Merdaru izdaje propratne papire

Na Jarinju od jutros nema promena, na sever Kosova se ne može ni pešice, a policija upućuje vozače da preko Kopaonika stignu do prelaza Merdare, gde se svima sa srpskim ličnim kartama izdaju propratni dokumenti, prenosi RTS.

Kako navodi Javni servis Srbije, jutros je jedan meštanin hteo pešice da pređe preko Jarinja, ali su ga pripadnici Kosovske policije vratili nazad.

Ne može se ni sa severa Kosova ka centralnoj Srbiji, o tome policija u Rudnici obaveštava sve vozače i upućuje ih na Merdare preko Kopaonika.

Prema nekim informacija na Brnjaku i Merdaru nisu raspoređena dokumenta koji su deo mera Prištine, a tiču se srpskih ličnih karti. Nema informacija ni iz Kosovske policije kada će Jarinje i Brnjak biti otvoreni za saobraćaj.

Situacija na administrativnom prelazu Merdare nije se značajno promenila u odnosu na sinoć, kada je takođe normalno funkcionisao, osim što se kolona dugačka oko pet kilometara smanjila.

Oko tri sata nakon ponoći kosovski policajci su počeli da izdaju propratne papire ljudima sa srpskim ličnim kartama, što je trajalo samo oko sat vremena, ali je nastavljeno jutros oko sedam sati.

Propratni dokumenti sadrže broj lične karte, ime i prezime i na njima piše da je nosilac obaveze da sve vreme papir ima kod sebe i da u slučaju da ga izgubi mora da se javi kosovskoj policiji. Dokument važi četiri meseca.

U mestu Rudare jutros se okupio veliki broj građana, koji su došli da protestuju protiv odluka Prištine o ličnim kartama i preregistraciji vozila.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Patrijarh srpski Porfirije poželeo sreću košarkaškoj reprezentaciji Srbije!

Njegova svetost Partrijarh srpski Porfirije posetio je u ponedeljak trening naše košarkaške reprezentacije Patrijarh Porfirije poželeo je sreću našim asovima u daljem periodu gde ih...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare