18.4 C
Belgrade
18.6 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Predstavnici Srba na KiM razgovarali sa Filipom Kosnetom

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se u Severnoj Mitrovici sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filipom Kosnetom.

Tokom susreta, kako se navodi u saopštenju kosovskog Ministarstva za povratak, zvaničnici su ambasadoru Kosnetu izneli zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija, sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, sve učestalije incidente čija je meta Srpska pravoslavna crkva. Oni su istakli da će, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama, učiniti sve da se položaj srpskog naroda na Kosovu poboljša.

– Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života- istakao je ministar Rakić.

Sastanku su prisustvovali i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini tzv. Kosova Igor Simić, kao i gradonačelnici četiri opštine sa Severa Kosova, Milan Radojević, Vučin Janković, Srđan Vulović i Zoran Todić.

Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa ministrom Rakićem, šefom poslaničkog kluba SL Simićem i gradonačelnicima prošetao Severnom Mitrovicom.

 

Izvornovosti

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sajam tradicionalne hrane i pića održao se danas na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada,...

Rusija: Mihail Mizincev postao zamenik ministra odbrane

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev postao je novi zamenik ministra odbrane, saopštila je danas ruska vojska. "General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je...

Vang Ji: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare