18.4 C
Belgrade
18.6 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Predsednik Vučić: Žao mi je što nema ni elementarne sagalsnosti o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je žaljenje što je i današnja rasprava u parlamentu o Izveštaju o KiM, pokazala da ne se može postići ni elementarna saglasnost o Kosovu i Metohiji, i što je umesto podrške tom važnom pitanju, imao priliku da čuje brojne gadosti.

„Jasno je da ne možemo da postignemo ni elementarnu sagalsnost da je KiM Srbija, ni oko izveštaja koji je faktografski“, rekao je predsednik i dodao da će ipak većina morati da pokaže odogovrnost i da to izglasa”, rekao je predsednik.

Ne kriminalizujte Srbe sa KiM

Predsednik je poručio danas opoziciji da ne “kriminalizuje” Srbe sa KiM već da predloži nešto po pitanju južne srpske pokrajine što bi bilo vredno, važno i dobro za naš narod i zemlju.

Odgovarajući poslaniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću, Vučić je na posebnoj sednici Skupštine Srbije o KiM rekao da nema problem sa tim što se Aleksić prepozna kada neko govori stvari u kojima se on nikada ne bi prepoznao, kao što je govor poslanika SNS Nebojše Bakareca.

„Mogu da kažem, na kraju, da mi je žao što niste glasali za izveštaj a narod nek zaključi šta je čuo…“, rekao je predsednik.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sajam tradicionalne hrane i pića održao se danas na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada,...

Rusija: Mihail Mizincev postao zamenik ministra odbrane

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev postao je novi zamenik ministra odbrane, saopštila je danas ruska vojska. "General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je...

Vang Ji: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare