12.4 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Predsednik Vučić: Zakleo sam se nad Ustavom da Srbija nikada neće priznati Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da Srbija „nikada“ neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

„Zakleo sam se na Ustav Republike da Srbija nikada neće ni posredno ni neposredno priznati nezavisnost Kosova i Metohije, niti će odustati od svoje legitimne borbe za državne i nacionalne interese i poštovanja medjunarodnog prava“, rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Obraćajući se poslanicima na posebnoj sednici skupštine o Kosovu i Metohiji, on je dodao da se „histerija“ medjunarodne zajednice zbog rata u Ukrajini odražava i na borbu Srbije za najvažnije državne interese.

„Državna politika je u prethodnom periodu vodjena izmedju željenog i mogućeg. S tim što su želje gradjana nerealne i maksimalističke, dok su nam mogućnosti veoma oskudne“, kazao je on.

Vučić je dodao da se o problemima koji su „bolni za naciju“ mora pristupiti odgovorno – definisanjem zajedničkog cilja.

„Narodna skupština je jedino mesto gde se razgovor o ovakvom pitanju (Kosovu i Metohiji) može voditi dubinski“, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da na Kosovu i Metohiji mora da se pronadje život i za Srbe i za Albance, kako je naglasio „to je zadatak koji mora da se završi da bi Srbi opstali kao narod“.

„Srbija ni na koji način nije učestvovala u generisanju krize, mi smo dosledno opredeljeni za dijalog. Miran način je jedino rešenje problema, jer bi sukob bio katastrofalan za celu Srbiju“, kazao je Vučić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sajam tradicionalne hrane i pića održao se danas na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada,...

Rusija: Mihail Mizincev postao zamenik ministra odbrane

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev postao je novi zamenik ministra odbrane, saopštila je danas ruska vojska. "General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je...

Vang Ji: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare