2.5 C
Belgrade
2.5 C
Belgrade
3, decembar, 2022

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća porodici i poštovaocima reditelja Puriše Đorđevića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i poštovaocima reditelja Mladomira Puriše Đorđevića, u kojem se kaže:

– Rastužila me je vest o smrti Mladomira Puriše Đorđevića, režisera i scenariste koji je obeležio najslavniju epohu naše filmske umetnosti.

Čovek čiji je životni put počeo stradanjem zbog ideje u koju je verovao i stvaralac koji je neumorno živeo za film, Đorđević je utkao sve nijanse ljudskog bivanja u dela koja će ostati upamćena među brojnim generacijama vernih gledalaca i poštovalaca njegovog jedinstvenog umetničkog izraza. Za naročite zasluge u oblasti filmske umetnosti, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, čime mu je njegova Srbija, i na ovaj način, odala priznanje.

Način na koji je Puriša majstorski prikazivao ljudsku prirodu, stavljajući svoje likove u neverovatne i neretko granične situacije koje angažuju publiku da duboko promisle životne izazove, svrstao ga je u sam vrh profesije, a maestralna lakoća kojom nas je inspirisao da kroz film bolje spoznamo i sebe i specifičnosti naše kolektivne naravi, ući će u antologije naše umetničke scene.

Upućujem izraze dubokog saučešća porodici, prijateljima i kolegama Puriše Đorđevića. Neka počiva u miru – navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ministarka Đedović sastala se sa ambasadorkom Nemačke, razgovarale o energetskoj saradnji

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke Anke Konrad o saradnji dve zemlje u oblasti energetike i nastavku...

Global Glass preuzeo staklaru u Paraćinu -investicije i nova radna mesta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je fabriku stakla u Paraćinu, zajedno sa novim vlasnicima, predstavnicima švajcarsko-slovenačkog konzorcijuma Global Glass i najavila investicije veće...

Ministar Mali: Isplata uvećanih novembarskih primanja za 1,6 miliona najstarijih

Prvi čekovi uvećani za devet odsto za 106.538 korisnika iz kategorije samostalnih delatnosti isplaćeni su juče, dok će u utorak 6. decembra novac dobiti...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare