21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Predsednik Vučić u Novom Sadu na dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Svečana dodela održava se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik Vučić uručio je diplome najboljim studentima, a potom se obratio prisutnima:

– Već ste naučili da će svi da vam kažu da ste vi budućnost, ali sada ćete imati mnogo više obaveza i odgovornosti, kao što ste i do sada dokazali da imate više odgovornosti i sposobnosti od ostalih. Vi ste oni koji ste radili, pokazali posebnost, koji ste razmišljali o tome kakva je vaša budućnost i na tome zaslužujete čestitke. Na vas država i društvo moraju da računaju kaže predsednik i dodaje:

– Neki od vas će biti naučnici, neki šefovi vlada ali ne sme niko da vas pretekne. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, ali znanje niko ne može da vam oduzme. Čestitam vam na marljivosti, trudu i radu. Čestitam i vašim roditeljima. Dobrodošli u svet odraslih i mnogo većih obaveza nego što ste ih imali do juče, želim vam dobro zdravlje, mnogo uspeha i nagrada poručio je predsednik na kraju govora.

– Vaši uspesi su danas merilo kvaliteta, a za sutra izvesnija budućnost za sve nas. Sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom republike, radi da izgradi puteve da vi ostanete ovde i da zajedno pravimo bolju Srbiju i bolje rgadove – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je ova sala „naš potencijal i naša budućnost“.

– Ogromna je privilegija danas biti sa vama. Sala puna doktora, naučnika, kreativnih ali pre svega divnih ljudi. Za svaki uspeh potrebna je želja da se pomeraju granice. Želim da zahvalim posebno predsedniku Srbije koji je omogućio da danas možemo da obaramo rekorde, dičimo se većim stipendijama i većimbrojem stipendista. Dragi stipendisti, poručujem vam da se ohrabrite, osnažite, budete još bolji i kvalitetniji. Puni ponosa, odgovornosti, želja za pomeranjem standarda. Vi ste motivacija i primer narednim generacijama. Zato vas molim da preskočite taj stepenik, budete još kvalitetniji i još bolji, i da težite da prevaziđete vaše ideale i iskustvo delite sa budućim generacijama – rekao je Udovičić i dodao:

– Mislim da dobro znate koliko je truda i vremena i neprospavanih noći bilo potrebno da budete obvde. Koliko ste se žrtvovali i odricakli da večeras budete ovde. Želim da to bude podsticaj da nastavite dalje. Vaš izbor je jasan. Budite zauvek pobednici kao što ste danas. U vama je energija koja pokreće sve oko sebe. Svaki vaš ostvareni cilj će Srbiju i svet učiniti boljom nego što je sada. Hvala vam od srca – poručio je Udovičić.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Predsednik Vučić iz Brisela: Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju

- Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama, za sve građane Srbije i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare