18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Predsednik Vučić u Ivanjici: Rekli su mi da su putevi najveći problem, uložićemo 5 miliona evra do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu.

Predsednik je pre nego je otišao na sastanak rekao nekoliko važnih stvari za sve Ivanjičane, ali i ljude iz Arilja, Požege i Kosjerića.

– Posetiću uskoro Arilje, ali ću opet doći u Ivanjicu. Dobili smo zajtev od opštine za nekih 15 miliona evra da uložimo samo u puteve. Rekli su nam da su putevi najveći problem – rekao je Vučić, pa dodao:

– Danas ćemo se dogovoriti. Uložićemo u glavnu ulicu, posle 30 godina. I to ćete pre kraja ovog meseca videti da krećemo d aradimo. To je negde oko milion ipo evra, a u infrastrukturu ćemo uložiti oko 5 miliona evra samo u Ivanjicu – dodao je.

Kako je naveo, to će biti najveća promena za Ivanjicu, gde ćete za sat i petnaest sat i dvadeset biti u Beogradu, najavio je.

– Odmah krećemo sa radovima u Ivanjici, tih pet miliona evra ćemo odmah da damo. A ono što je drugo važno jesu penzije… Videćemo da odmah od novembra imate povećanje penzija, za nekih 20 odsto, zaključno sa januarom. To nije jednokratno, nego za stalno priča Vučić.

– Videćemo da i jednokratno bude u martu i februaru, ali ćemo videti za to još. Zima neće biti laka, videli smo nemačku, ljudi računaju unapred, to su pametni ljudi. Mi se trudimo sada da izbegnemo sve opasnosti, da deca mogu da imaju normalnu zimu, a biće teška. To su problemi zbog svetskog sukoba. On nije lokalni, nego svi protiv svih ratuju dodao je predsednik Vučić.

Kako je predsednik istakao, naše je da se uzdamo u mir, da čuvamo jedinstvo i zemlju.

– Ljudi, biće velikih pritisaka! I ulagaćemo više novca u politiku nataliteta i biće više para i prava za majke, porodilje, iako mislimo da smo dosta toga dali. Vršiće pritiske oko nas za KiM, za sankcije..I da vam kažem, čuvaćemo mir, i slobodu da samostalno i nezavisno donosimo svoje odluke. Ne pod pritiscima bilo koga, već svojih građana zaključio je predsednik Vučić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare