28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Predsednik Vučić u Ivanjici: Čeka nas teška zima, za 4 meseca gasa trebaće nam pola budžeta Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti opštini Ivanjica u Moravičkom okrugu.

Predsednik se obraća nakon sastanka

Predsednik Vučić je najavio ulaganja u opštine Moravičkog okruga.

– Radi se put do Sjenice, u Raškoj će isto biti drugih infrastrukturnoh projekata. Radiće se i i na Zlatiboru kada je u pitanju kanalizacija, čišćenje od rastinja. Videćemo da li je moguća i izgradnja skijališnih centara na Goliji. Rešavamo i pitanje gasa rekao je Vučić.

Kako kaže, to su dobre stvari koje će ljudi odmah moći da vide.

– Biće rezultata u narednih mesec dana – priča Vučić.

– Stvari postaju gotovo nemoguće. Čeka nas teška zima – kaže predsednik, dodajući da će cena gasa na zimu ići na 4.000 dolara, a to je 6 milijardi evra samo za to, što je skoro polovina budžeta Republike Srbije.

On je govorio i o ceni struje.

– Mi plaćamo struju 41 evro po megavatsatu, a cena je 368 evra, devet puta je veća od onoga što plaćamo. Ako povećamo cenu struje biće veliki udar po džepu građana – istakao je Vučić.

– Ugalj ne možemo da nabavimo, mi zimi za dan potrošimo 1000 tone uglja, sada razgovaramo sa Kinezima, da organizujemo barže, da bismo mogli da prevozimo 40, 45.000 toma do Konstance – kaže Vučić.

Vučić rekao je da su pojedinci pokušali danas u Evropskom parlamentu da izglasaju prekid pregovora Srbije u pristupanju Evropskoj uniji.

– Bili su pokušaju pojedinih poslanika u EP da se izglasa prekid pregovora Srbije u pristupanju EU. Nama je drago što to nije izglasano. Bilo bi pogrešno da je to izglasano. Hvala većini evropskih poslanika što nije to izglasano – rekao je Vučić i dodao:

Ja sam već jednom rekao: Svako svoj posao. Važno je da Srbija bude na evropskom putu, alije važno da ima svoju slobodu da razmišlja o svojim vitalnimi državnim interesima.

– Svako svoj posao. Mi imamo svoj interes, važno je da budemo na evropskom putu, imamo svoju slobodu… Ako neko ne razume specifičnost naše pozicije, onda nikom ne želi dobro, ali to je pitanje za širu političku raspravu. Voz je krenuo sa stanice, svi su u ratu, i ne možete sa njima da razgovarate… Razgovarate sa onima sa kojima možete – rekao je predsednik.

– Suviše je ozbiljna situacija na Kosovu da bi neko pravio šale, poredio Milana Radojičića sa Zelenskim. A gde bi to trebalo da bude Milan Radojičić, ako je sa Kosova. On sa državom nema nikakve veze. Srbiji je potreban mir, a ne sukobi – dodao je predsednik.

Vučić je potom istakao da je Srbija imala najviše ratova u 20. veku.

– Pa ajde sada da preskočimo nešto, ajde da čuvamo mir, guramo zemlju napred… To ne znači da ćemo dozvoliti progon i ubijanje našeg naroda. Opet je teško neodgovornim ljudima odgovoriti – kaže predsednik.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare