19 C
Belgrade
19 C
Belgrade
5, jul, 2022

Predsednik Vučić: Šolc tražio da se Srbija pridruži sankcijama Rusiji

Predsednik Vučić je naveo da je Olaf Šolc na veoma jasan način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas posle sastanka sa nemačkim kancelarom da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji.

“Razgovarali smo o političkoj situaciji u svetu i Šolc je na veoma decidan, jasan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da podržim restritktivne mere koje je EU već donela protiv Rusije”, rekao je Vučić.

Sve je bliža i bolja ekonomska saradnja Srbije i Nemačke

Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Nemačka sve bliže i bolje ekonomski sarađuju, da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner Srbije, a Srbija Nemačkoj najveći trgovinski partner na Zapadnom Balkanu.

Vučić je posle razgovora sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom rekao da ljudi u Srbiji i Nemačkoj često lako prelaze preko činjenice da Srbija i Nemačka sve bliže i bolje sarađuju po pitanju ekonomije, te da je u samo u prva četiri meseca ove godine zabeležno povećanje trgovinske razmene od 25,7 odsto, u odnosu na lane.

 

Čuli smo mnogo dobrih i hrabrih poruka od Šolca

 

Vučić je rekao danas da je čuo mnogo dobrih i hrabrih poruka nemačkog kancelara Olafa Šolca i izrazio očekivanje da tokom narednih susreta više govoriti o budućnosti.

„Radi se o suštinski ohrabrujućim rečima iako znam kako će svi u Srbiji da pričaju samo o Kosovu, ne želeći da čuju sve drugo. Kao da nikada ranije nismo čuli da je Nemačka već priznala Kosovo. Ja sam ohrabren i mislim da smo čuli mnogo dobrih i hrabrih poruka kancelara“, rekao je Vučić.

Prvi put čujemo da se traži međusobno priznanje sa KiM

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas prvi put čulo od nekoga iz Evrope da se od Srbije traži međusobno priznanje sa Kosovom i istakao da će Srbija sagledati kako da se ophodi prema tome u narednom periodu.

„Koliko vi volite teritorijalni integritet Ukrajine, Srbi vole teritorijalni integritet Srbije“, poručio je Vučić na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šocom i podsetio da je rezolucija UN 1244 koja garantuje Srbiji teritorijalni integritet i dalje u punoj snazi.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Erdogan: Intenziviraću pregovore o izvozu ukrajinskog žita

Turska sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, Ukrajinom i Rusijom kako bi se omogućilo da milioni tona ukrajinskog žita budu otpremljeni kroz bezbedne koridore u Crnom...

Makron: Nema alternative dijalogu između izraelskih i palestinskih vlasti

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju...

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije. Svečana dodela održala se...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare