12 C
Belgrade
12 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Predsednik Vučić: Opoziciji najveći problem je pokazana razliku između ozbiljne politike i politike parola i kritike

Predsednik Vučić obraća se na TV Pink uživo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Povodom dodele ordena mađarskom premijeru Viktoru Orbanu predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za nas važno, osim priznanja koje je Orban zaslužio jer je na strani Srbije to što se razgovaralo o predstojećoj jeseni i zimi.

– Orban smatra da su narednih šest meseci odlučujuć – dodao je Vučić.

 

Vučić je rekao da je suština to što će domaćinstva živeti teže, ali da će suština biti to čija privreda će uspeti da preživi.

– Nemačka će to sigurno preživeti… Ona će uspeti uz sve probleme, verovatno i Francuska i Španija – ocenio je Vučić i dodao da će opet doći do gubitka radnih mesta.

Predsednik Srbije rekao je da je jako važno da se sačuva rekordno niska stopa zaposlenosti u Srbiji.

– Treba da vidimo i kako možemo da uvozimo električnu energiju od Mađarske, od njihove nuklearke… Da vidimo na koji način to možemo da napravimo – rekao je Vučić i dodao da je sa Orbanom gledao kako da dođe do rešenja.

Vučić je rekao da nam predstoji jesen i zima sa mnogo problema, ali da će se truditi da se sve reši.

Predsednik Srbije se osvrnuo i na pisanje Gardijana, na napade na njega i rekao da je pored toga jako važno imati prijatelje u okruženju.

– Biće velike nestašice hrane, ne samo u Africi, već i u drugim delovima sveta – kazao je Vučić i rekao da su dve afričke zemlje već tražille da otkupe hranu od Srbije.

Predsednik Srbije je upozorio da ni u Evropi neće biti dovoljno hrane i kazao da narod trpi posledice rata u Ukrajini.

Kako dodaje, komplikuju se stvari i oko Evropske komisije, a ishod toga može da bude i da Rusija isključi gas za Evropu.

– Onda nije bitna cena gasa, onda gasa nema. Ništa više nije nemoguće, zato smo se saglasili da se oko svega pomažemo – izjavio je Vučić i dodao da je na ručku danas bio i Milorad Dodik, te da se razgovaralo i o pomoći Mađarske Republici Srpskoj.

– Budimpešti je teško, ali nama je teže – ocenio je Vučić i dodao da se Srbija nalazi na lepom mestu, Beograd je prelepo pozicioniran grad, koji je uvek bio na meti svih osvajača.   

Povodom reči Srđana Milivojevića, da će njegov sin i brat biti pronađeni kao Gadafi, Vučić kaže da je opozicija nemoćna da pobedi argumentima.

– Kada dođete do ove situacije, da vam kažu da će vam dete završiti kao Gadafi, da vidite u sali da oni čak nisu ni šokirani time…vidite da je to sve ok, jer se to ne odnosi na njih… Oni pričaju o spotovima, a odobravaju to što će neko nekom muško dete da siluje – kazao je Vučić i dodao da je Milivojević posle gostovao u svim opozicionim medijima.

Kako ističe, on se bavio činjenicama, nije dirao ničiju porodicu, a oni su napisali to što su napisali.

– Ja sam sinonim jer sam najveći borac za Srbiju. Bitno je to uraditi u dve faze, prva je samoviktimizacija, jer su oni žrtve jer su povredili poslovnik, a druga tačka je kriminalizacija države, kriminalizacija predsednika… A onda nisu imali argument ni za šta. Ništa nisu mogli da kažu, sve su bile izmišljotine – naglasio je Vučić i dodao je da je opoziciji najveći problem bio to što se on pojavio i što je pokazao razliku između ozbiljne politike i politike parola i kritike.

– Ja nisam driblao nikoga, ja sam iznosio činjenice, a činjenice uvek pobede – istakao je Vučić.

Predsednik Vučić se osvrnuo i na to što opozicija nije pobedila na svom radnom mestu.

– Ja sam tamo bio 11 i 14 sati tamo bez prekida, a ako saberete članove njihovih grupa, oni su tamo bili toliko ukupno zajedno, koliko sam ja bio sam – naveo je Vučić i upitao kako onda oni misle da pobede.

– Pojeo sam jednu štanglicu čokoladice za ceo dan i spremili su mi dva puta šumeće tablete – otkrio je Vučić.

Kako kaže, 14 sati je sedeo na mestu i svakom je pokazao poštovanje i svakom je odgovorio, a sa druge strane se videlo da pojedine ne interesuje Kosovo i Metohija.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Starović: Naš argument je da bi svako preglasavanje pokazalo da je Savet Evrope u krizi

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović rekao je da je Srbija u Savetu Evrope uspela da izbegne izjašnjavanje članova Komiteta ministra...

Šolc veruje da je moguća izgradnja gasovoda preko Pirineja

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da nema utisak da je Francuska odbacila izgradnju gasovoda preko Pirineja i izrazio "čvrsto uverenje" da je Evropi...

Petković: Odluka o preregistraciji protivpravna

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je odluka takozvane vlade u Prištini da ukine srpske registarske oznake protivpravna i suprotna sporazumima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare