6 C
Belgrade
6 C
Belgrade
3, decembar, 2022

Predsednik Vučić nakon sastanka sa Cvijanović i Dodikom: Hvala narodu u Srpskoj što su uvek uz svoju Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Sastanak je počeo oko 10 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Predsednik je najpre poželeo Dodiku i Cvijanovićevoj uspeh na obavljanju novih funkcija.

Već ove nedleje ćemo formirati tim za Gradinu koji će činiti RS i RS i bićemo spremni da uložimo veliki novac. Dogovor je da Srbija učestvuje sa 80 odsto finansijskih sredstava. Razgovarali smo o svim putnim pravcima. Naše opredeljenje ostaje i trudimo se da u svim projektima ostanemo i opstanemo. Takođe smo planirali sa Cvijanović i Dodikom o podršci koje bi trebala da pruži Srbija o formiranju srpskih opština. Dodik je predložio joiš jednu opštinu i to su stvari o kojima smo suštinski govorili. Da dalje vidimo kako da sve naše veze unapređujemo. Što se BiH tiče, imamo sve veću trgovinsku razmenu. Mislim da se približavamo da budemo broj jedan partner BiH. Za nas veoma vbažan spoljnotrgovinski partner. ČEstitam Cvijanović i Dodiku na pobedi, želim im zdravlja i sreće i dobrog rada. U Srbiji će uvek imati nekog na koga mogu da se oslone, i neko ko će im pomoći. Zahvaljujem se i narodu u RS i što su uvek uz svoju Srbiju i što brinu o nama makar onoliko koliko mi brinemo o Srpskoj – rekao je predsednik Vučić.

Obraćanje Cvijanović

Cvijanović se zahvalila predsedniku Vučiću i Srbiji na celokupnoj podršci.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da se na sastanku sa Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom razgovaralo o važnim temama, o razvoju bilateralnih odnosa i zajedničkih projekata i izrazila je želju da se konačno počne sa realizacijom velikih projektata.

– Trebaće nam puno napora i prodrške i zahaljujem vama predesniče Vučiću na pomoći – rekla je Cvijanović.

Cvijanovićeva je naglasila da ih i na novim pozicijama očekuju veliki izazovi.

Predsedavajuća Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović se zahvalila Srbiji što želi da učestvuje u infrastrukturalnim projektima, kao što je aerodrom u Trebinju.

– U periodu koji je pred nama treba razrešiti mnoga pitanja i dileme. Trebaće nam mnogo napora i podrške Srbije – istakla je ona.

Obraćanje Dodika

– Mi osećamo da je BiH velika naša mora. Razgovarali smo i o Prištini. Mi gledmao i razumemo i stojimo iza našeg naroda na Kosovu. Srbija je u epicentru pritisaka i vezano za Prištinu i vezano za sukob u Rusiji i RS je spremna da izrazib podršku evropskom putu, ali nije spremna da daje saglasnost za NATO put BiH. Stvari se usložnjavaju, došlo je do snažnog porasta cena, važno je opredeljenje da nastavimo to da radimo. Što s etiče zajedničke radne grupe za Gradinu, to ćemo raditi mnogo brzo.

 

Nakon sastanka predsednik Vučić obratiće se povodom dogovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Ruska ambasada u SAD: Ograničenjem cene nafte preoblikuje se slobodno tržište

Ograničenje cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je...

Stojković: Nismo zadovoljni rezultatom na SP, ostajem selektor Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da sa nacionalnim timom nastavlja...

Mitrović: Razočarani smo, nismo očekivali eliminaciju sa SP, idemo u nove pobede

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je da su igrači našeg nacionalnog tima dali sve od sebe na meču protiv Švajcarske u trećem kolu...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare