24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
7, jul, 2022

Predsednik Vučić, Rama i Kovačevski u podne objavljuju da li će ići na skup

Odluku da li će prisustvovati predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće danas, u podne, zajedno sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Trojica lidera o svemu će se konsultovati sa svojim vladama i savetnicima, a tokom jučerašnjeg razgovora putem video-linka, razmenili su mišljenja i o budućim koracima inicijative „Otvoreni Balkan“ – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona.

– Razgovarali smo i o narednom sastanku, na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje – poručio je juče Vučić.

U Skoplju ozbiljno razmišljaju da se ne odazovu sastanku zbog tretmana koji Brisel ima prema njima, jer su čak promenili i ime države, a i dalje čekaju na naredni korak u evropskim integracijama. U Beogradu i Tirani ima spremnosti da se po ovom pitanju solidarišu sa Severnom Makedonijom.

Oglasio se i premijer Severne Makedonije, koji je juče rekao da je sa Vučićem i Ramom razgovarao o nacionalnim stavovima svake od zemalja, regionalnim perspektivama, kao i dinamici procesa evropskih integracija. Pokrenuta je i inicijativa za Agenciju za privlačenje investicija za „Otvoreni Balkan“, koja će omogućiti dodatni ekonomski razvoj regiona.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Patrijarh srpski Porfirije: Pokajanje je neraskidivo povezano sa Carstvom Božjim

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije načalstvovao je 7. jula 2022. godine, na praznik Rođenja Svetog Jovana Preteče – Ivanjdan, svetom arhijerejskom Liturgijom u...

Nije više samo stvar prestiža, osvajaču Kupa Srbije solidna finansijska injekcija!

Osvajač Kupa Srbije osvojiće primamljivu nagradu... Kup Srbije je oduvek bio manje bitan od prvenstva, tako će biti i u novoj sezoni, s tim što...

Jokić dobio nove saigrače: Dvojac iz Vašingtona pojačao Denver

Čelnici NBA ligaša Vašingtona prosledili su u Denver dvojicu košarkaša Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iš Smita u zamenu za Montea Morisa i Vila Bartona, prenose...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare