35.7 C
Belgrade
35.7 C
Belgrade
5, jul, 2022

Predsednik Vučić: Povećaćemo minimalac, prosečna plata u martu da bude 710€

„Svakako će biti dvocifreno, očekujemo da razgovramo i sa poslodavcima, ali pošto će država preuzeti teret, to će biti 12 ili 13 odsto, a možda i 14“, rekao je predsednik.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da se očekuje značajan rast minimalne zarade, kao i da prosečna plata u martu naredne godine bude viša od 710 evra.

„Hoćemo da na ozbiljan način značajno povećamo minimalac, ali da to ide na teret države, a ne poslodavca. Za to nam treba 300 miliona evra, i to ćemo mi da keširamo, kao država. Za poslodavce, videćemo kako, da li povećanje neoporezivog dela dohotka, plus deo doprinosa, a pokušaćemo da spustimo sve poreze i doprinose na zaradu, na nivo 60,2 odsto“, rekao je Vučić.

 

Povećaćemo penzije, ukupno ne manje od 18%

Predsednik je danas najavio i značajno povećanje penzija, u dva navrata, koje, kako je rekao, ukupno neće biti manje od 18 odsto.

„Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP, i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno“, rekao je Vučić novinarima na obilaznici.

Laž da hoćemo da prodamo EPS

„Navodi pojedinih medija o prodaji EPS-a su ‘notorna laž'“, rekao je Vučić i istakao da niko nije ni razmatrao takvu mogućnost.

„Niko nije razmatrao takvu mogućnost, niti nam pada na pamet. Taj koji bi to sada uradio bio bi mnogo glup i radio bi direktno protiv interesa naše zemlje“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

Svi moraju da plate svoje obaveze u roku pa i večiti

Aleksandar Vučić poručio je danas da će država pomoći fudbalskim klubovima Crvena Zvezda i Partizan u skladu sa zakonom, ali da ti klubovi moraju da izmire sve svoje obaveze.

Na pitanje o izveštaju ministra finansija Siniše Malog o dugovima „večitih rivala“ i kako će se rešavati problemi, predsednik je naglasio da se kroz taj izveštaj moglo videti tri važne stvari na kojima država insistira.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Dan kad su Srbi nadmudrili Bugare

Kada je osamdesetih godina 19. veka došlo do naglih zahlađenja odnosa između Srbije i Bugarske, a kasnije i rata, Leskovčani su bili zatečeni. U godinama...

Baja Mali Knindža oduševio recitacijom u rodnom kraju

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, napisao je i otpevao veliki broj pesama u kojima spominje rodni kraj. Ovoga puta, baš u rodnom kraju,...

Tradicionalna Ljubovijska regata biće održana 8. i 9. jula

Plovidba počinje u Rogačici, a cilj je 40 kilometara nizvodno u Ljuboviji. Tradicionalna Ljubovijska regata ove godine biće održana u petak, subotu, 8. i 9....

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare