12.4 C
Belgrade
12.4 C
Belgrade
24, septembar, 2022

Predsednik Vučić: Poslaću UN i članicama Saveta bezbednosti pismo o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u skupštini, tokom diskusije sa Miroslavom Aleksićem iz Narodne stranke, da će prihvatiti predlog te partije i uputiti pismo UN i članicama Saveta bezbednost da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN, iako smatra da to neće imati nekog značaja, pošto svakog dana šalje puno pisama i razgovara sa međunarodnim predstavnicima u vezi sa KiM.

Aleksić je prethodno rekao da bi Srbija trebalo da obustavi dijalog sa Prištinom ako Zajednica srpskih opština ne bude formirana do kraja godine i da bi Vučić trebalo da se obaveže i „pošalje pismo članicama Saveta bezbednosti UN i Rusiji i Kini da Srbija ne pristaje da Kosovo postane član UN“.

 

Nikad bolje i stabilnije javne finansije nismo imali

 

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u parlamentu, da javne finansije nikad nisu bile bolje i stabilnije, odbacujući kritike na račun kredita koji je država uzela od Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić je ukazao da tržište kapitala „de fakto“ ne funkcioniše, da je novac najskuplji u istoriji.

 

Vučić Lutovcu: U Vaše vreme je proglašena nezavisnost Kosova

 

Predsednik Aleksandar Vučić podsetio je danas lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca, odgovarajući na njegove primedbe na sednici Narodne skupštine o KiM, da je u vreme dok je on bio na vlasti Kosovo proglasilo nezavisnost.

Vučić je rekao da ga je zaprepastilo to što Lutovac govori o standardima pre statusa, navodeći da je pred promene 2000. godine iz partije Lutovca govoreno da će sve biti u redu, da je samo dovoljno da dođe do promene vlasti i da će Kosovo biti deo Srbije.

 

Vučić zamolio Nebojšu Zelenovića da ne sedi pored simbola Kosova

 

Predsednik Srbije danas je na posebnoj sednici šefu poslaničkog kuba „Moramo Zajedno“ Nebojši Zelenoviću odgovorio na pitanje zasto da projekat uzgajanja jagoda koji su pokrenuli u Goraždevcu nije bio prihvaćem i zašto ga Srbi sa Kosova i Metohije nisu pozdravili navodeći da je razlog jedna “sitnica”, a to je što je Zelenović na sastanku u Peći sedeo pored zastave kvazidržave Kosovo.

Na Zelenovićevo izlaganje o Šapcu kao najvećem prozivođaču jagoda i tome da su upravo šabački farmeri ljudima na KiM – Srbima i Albanbcima želeli da objasne kako da uzgajaju jagode, ali da to nije odgovaralo ni predstavnicima Srpske liste ni tada važećoj politici i vlasti u Srbiji zbog čega su izvršili pritisak na ljude pa je od 20 porodica ostalo sedam, predsednik mu je kao odgovor pokazao fotografiju sa sastanka u Peći.

 

Politika Zavetnika bi uništila Srbiju za 10 dana

 

Predsednik je poručio danas da nikada nije rekao da Kosovo nije deo Srbije i ocenio da bi politika Zavetnika uništila Srbiju za 10 dana.

On je odgovarajući predsednici te stranke Milici Đurđević Stamenkovski rekao da je to što ona radi najlakše i najneodgovornije, jer priča šta ljudi žele da čuju.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Sajam tradicionalne hrane i pića održao se danas na Sava Promenadi

Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada,...

Rusija: Mihail Mizincev postao zamenik ministra odbrane

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev postao je novi zamenik ministra odbrane, saopštila je danas ruska vojska. "General-pukovnik Mihail Mizincev imenovan je...

Vang Ji: Kina podržava napore ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Kina podržava sve napore koji vode ka mirnom rešavanju krize u Ukrajini, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na Generalnoj skupštini...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare