24.8 C
Belgrade
24.8 C
Belgrade
7, jul, 2022

Predsednik Vučić posetio jedan od najznačajnijih pravoslavnih hramova

Predsednik Republike Srbije obišao je manastir svetog Nauma sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, nakon završenog samita Otvoreni Balkan.

Predsednik Vučić se tim povodom oglasio na svom Instagram nalogu.

– Na kraju uspešnog dana, obilazimo manastir Svetog Nauma, jedan je od najznačajnijih pravoslavnih hramova, sagrađen 905. godine i mesto na kojem je nastalo ćirilično pismo. – napisao je predsednik Vučić.

Podsetimo, Samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu održan je danas. Samitu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.

– Svakoga dana to će biti više vidljivo, da obični ljudi brže prolaze, mnogo toga još treba da uradimo i radićemo i borićemo se za bolji život građana i smanjenje birokratskih procedura.

– Dugujem veliku zahvalnost Ediju Rami, bez njegove otvorenosti i snage „Otvoreni Balkan“ ne bi mogao da postoji. Verujemo i nadamo se da sve ono što smo danas potpisali, da će doprineti razvoju naših odnosa – rekao je Vučić i dodao da je ponosan na sve što su uradili.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Nije više samo stvar prestiža, osvajaču Kupa Srbije solidna finansijska injekcija!

Osvajač Kupa Srbije osvojiće primamljivu nagradu... Kup Srbije je oduvek bio manje bitan od prvenstva, tako će biti i u novoj sezoni, s tim što...

Jokić dobio nove saigrače: Dvojac iz Vašingtona pojačao Denver

Čelnici NBA ligaša Vašingtona prosledili su u Denver dvojicu košarkaša Kentavijusa Koldvel-Poupa i Iš Smita u zamenu za Montea Morisa i Vila Bartona, prenose...

Jaka Blažič napustio Cedevitu, karijeru nastavlja u Turskoj

Reprezentativac Slovenije i jedan od najboljih igrača Cedevita Olimpije u protekloj sezoni, Jaka Blažič, karijeru će nastaviti u turskom Bahčešehiru. Blažič nije produžio ugovor sa...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare