21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Predsednik Vučić poručio najboljim studentima: „Sve mogu da vam oduzmu, ali znanje je vaše zauvek“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao svečanoj dodeli stipendija „Dositeja“ najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Svečana dodela održala se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta od 18:00 časova.

Predsednik Srbije se zatim obratio prisutnima:

– Već ste naučili da će svi da vam kažu da ste budućnost, što je tačno. Ali, u budućnosti, zbog vašeg stava i svega što ste učinili imaćete samo veću odgovornost i obaveze. Vi ste do sada pokazali da imate više odgovornosti i više sposobnosti od ostalih.

Vi ste žrtvovali neprospavane noći, želeli ste uspeh i da obradujete svoje porodice, prema tome zaslužujete čestitke. Ova stipendija je nešto što vas obavezuje. Da radite bolje i da radite više. Ima nešto drugo što je još važnije.

Nije važno da li volite jednog ili drugog političara, važno je da volite državu. Bio sam stipendista Fonda za razvoj. To sam zaslužio jer sam bio uspešan student. Pošto sam se dočepao prvog novca, rešio sam da obradujem majku, kupio sam onaj „Kirbi“ usisivač. Na rate, nije mi delovalo mnogo, 100 maraka mesečno. Nekako sam shvatio da na kraju svakog meseca kada je trebalo da platim, da su mi bile velike kao kuća. I onda sam shvatio da je bolje što manje da se zadužujem i to primenjujem i dan danas – rekao je predsednik Vučić.

Suočićemo se sa najtežom zimom, i ozbiljne zemlje se za tu zimu spremaju. Prvi put kažem, to može trajati mnogo duže i biti mnogo gore nego što se pretpostavlja. Molim vas da nastavite da se borite za Srbiju i svoje porodice. Čestitam vam na uspehu. Čestitam vašim roditeljima koji su vam to omogućili. Dobrodošli u svet obaveza, odgovornosti, mnogo većih nego što ste imali do juče. želim vam još mnogo uspeha i, što reče Vanja, da budete šampioni. Još jednom čestitam i živela Srbija – kazao je predsednik Vučić.

Usledilo je zajedničko fotografisanje studenata, predsednika Vučića, ministra Udovičića i gradonačelnika Vučevića, domaćina ove manifestacije.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić čestitao Ivani Vuleti osvojenu zlatnu medalju

Srpkinja je do trijumfa na Evropskom prvenstvu stigla skokom 7.06 i tako se okitila zlatno medaljom u Minhenu. Odmah nakon ovog podviga, Ivani je čestitao...

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare