28 C
Belgrade
28 C
Belgrade
16, avgust, 2022

Predsednik Vučič objavio video rezime protekle radne nedelje

Na instagram profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića objavljeno je kako je izgledala njegova prethodna nedelja.

Početak radne nedelje obeležio je jedan veliki infrastrukturni poduhvat – spojen je most preko Save u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac, čime je Srbija još jednom pokazala da se iz dana u dan ubrzano menja i razvija.

Imali smo i oproštajne posete ambasadora Kraljevine Belgije i Kuvajta, koji su ličnim angažmanom mnogo uradili na unapređenju odnosa sa Srbijom.

Telefonom sam razgovarao sa našim prijateljem Viktorom Orbanom, sa kojim sam razmotrio brojna pitanja od interesa za građane naše dve zemlje u predstojećem periodu.

Poseban emotivni i državnički pečat ovoj nedelji, dala je ceremonija kojom je označen početak izvođenja mera zaštite na objektu Centralne kule Memorijalnog centra „Staro sajmište“, čime smo nastavili da se odužujemo precima i stvaramo još jedan legat za potomke.

Obišao sam i radove na Kuli Beograd, a posebno dobre razgovore sam imao sa ministrima spoljnih poslova Gabonske Republike i Kraljevine Esvatini.

Na kraju nedelje, imao sam veliku čast da ugostim premijera Kraljevine Španije Pedra Sančeza i da mu se lično zahvalim na prijateljstvu i podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji u međunarodnoj političkoj areni.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Predsednik Vučić sutra će razgovarati sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo. Sastanak će biti održan u 09.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata...

Rusi odbili prelet britanskog aviona: “To je namerna provokacija”

Velika Britanija je podnela zahtev za prelet izviđačkog aviona preko teritorije Ruske Federacije, a ruske Vazdušno-kosmičke snage su dobile zadatak da spreče narušavanje granice,...

Gutereš se u četvrtak sastaje sa Zelenskim i Erdoganom

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš otputovaće u četvrtak u ukrajinski grad Lavov, gde će se sastati sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i predsednikom Turske...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare