21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Predsednik Vučić objavio video retrospektivu protekle radne nedelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ kako je izgledala njegova radna nedelja.

 

Predsednik Vučić je sa pratiocima podelio dešavanja iz teške sedmice koja je za nama. Kako je predsednik Srbije rekao pre nekoliko dana, događaji u vezi sa Kosovom i Metohijom i jednostranim potezima Prištine bili su najteži za njega u poslednjih nekoliko godina.

-Ova radna nedelja počela je teško i u znaku još jedne provokacije privremenih institucija u Prištini. Tim povodom sam se obratio javnosti, kako bih građanima Srbije predočio situaciju i poziciju naše zemlje. Održan je i sastanak u generalštabu Vojske Srbije, na kojem sam detaljno informisan o razvoju stanja na terenu, kao i o potencijalnim opasnostima i rizicima po naš narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, razmenio sam mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu sa posebnim akcentom na događaje na Kosovu i Metohiji, dok sam sa ambasadorom Države Katar, Farisom Rumijem Al Naimijem, razgovarao o načinima za unapređenje saradnje između naših zemalja, za koje postoji veliki obostrani interes.

U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, dogovorio sam se da nastavimo direktnu komunikaciju u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Radna nedelja, koja je počela sa mnogo teškoća i izazova, završena je obeležavanjem Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“, na kojem smo ponovili apel za mir, ali i obećanje da nijedna nevina srpska žrtva neće biti zaboravljena – napisao je predsednik Vučić.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Predsednik Vučić iz Brisela: Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju

- Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama, za sve građane Srbije i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare