34.3 C
Belgrade
33.6 C
Belgrade
5, jul, 2022

Predsednik Vučić na uručenju ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovuje ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

12 najboljih, deset lekara i dvoje medicinskih sestara dobili su ugovora o zaposlenju kao najuspešniji diplomci medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Predsednik Vučić je redom čestitao i ugovore uručio Lidiji Nikić, Ana Đokić, Isidori Semnic, Vladimiru Đuroviću, Mariji Đorđević, Jeleni Milošević, Katarini Ćupić, Aleksandri Mitrović, Adelini Rašiti, Aleksandri Radonjić, Dimitriju Popoviću i Nataliji Zlatković.

Aleksandar Vučić, Palata Srbija
FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Potom se predsednik Vučić obratio prisutnima:

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde s vama i pomalo mi zapara uši kada se zahvaljujete ministru i meni. To govori o vašem lepom vaspitanju. Ali lepo je da se zahvalite Republici Srbiji. Lepo je kada država nešto učini za vas“.

„Do kraja godine biće novo povećanje plata. Posebno mi je drago zbog medicinskih sestara i tehničara, i, naravno, lekara“.

„Mi vama danas poklanjamo naše najveće bogatstvo, a to je, kao što je Ciceron rekao, zdravlje“.

„Otkriću vam tajnu – medicina i zdravstvo su jedan od četiri osnovna stuba države. Ne vlasti, nego države“.

Ceremonija uručenja ugovora održava se u Palati Srbija.

U zdravstvenom sistemu još 100 mladih lekara i 250 sestara

U okviru programa Ministarstva zdravlja „Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine“, danas je još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara dobili zaposlenje u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Među 100 mladih lekara su diplomci sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

Ranije ovog meseca, diplomci medicine sa najboljim prosekom, njih 100, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru izrazili su želje gde bi želeli da rade i nastave svoje usavršavanje.

Veliko interesovanje iskazali su za anesteziologiju, a takođe, veliki broj se opredelio za interventnu kardiologiju, kao i dečju hirurgiju. Takođe, njima su ponuđene i specijalizacije iz deficitarnih grupa, a sve kako bi Srbija dobila mlade, obrazovane kadrove koji su potrebni zdravstvu.

Ukoliko na klinici za koju je mladi lekar izrazio želju da se zaposli, nema slobodnih radnih mesta, ponuđena im je ista oblast medicine za koju su se odlučili, ali u drugoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače, od početka Programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicine, koju je Ministarstvo pokrenulo 2018. godine, do danas je zaposleno 711 lekara sa prosečnom ocenom devet i 10, kao i 1.400 medicinskih sestara i tehničara sa odličnom uspehom.

Takođe, u martu je posao dobilo u 530 mladih lekara, sa prosekom 8,5 i višim.

Ukupno, od 2014. godine u zdravstvene ustanove širom Srbije zaposleno je ukupno 35.000 zdravstvenih radnika.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Grčki premijer: Izbeći ishode koji podstiču agresiju u Evropi

"Bitka za Ukrajinu nije samo još jedan dogaddaj na međunarodnoj sceni, već je to prekretnica u evropskom putu“, ističe Kirijakos Micotakis. Grčki premijer Kirijakos Micotakis...

Novak Đoković pobedio Janika Sinera, plasirao se u polufinale Vimbldona

Đoković se 11. put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona, gde će mu rival biti pobednik meča između Belgijanca Davida Gofana i Britanca Kamerona...

Koje su omiljene pesme Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija

Patrijarh srpski Porfirije je već nekoliko puta dokazao da je ljubitelj popularne kulture, a posebno muzike. Otkriće slušaocima Radija 202 svoje omiljene pesme 6. jula...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare