21.9 C
Belgrade
21.6 C
Belgrade
19, avgust, 2022

Predsednik Vučić na Instagramu objavio video sa novog aerodroma kod Kruševca

Aerodrom „Rosulje“ ima najmoderniju pistu i hangare za male avione. Ovo je veliki početak i velika stvar, izgleda prelepo.

Ovo je poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu nakon otvaranja novog Aerodroma u okolini Kruševca.

Podsetimo, danas je svečano otvoren aerodrom „Rosulje“. Posle obraćanja predsednika usledili su padobranski skokovi, koji su izazvali pažnju okupljenih. Zastave su tokom padobranskih skokova nosili pripadnici Vojske Srbije – zastavu Republike Srbije Todorović Milan, Miladin Gojković je nosio znamenje vojske Srbije, dok je Dalibor Simić nosio zastavu Grada Kruševca.

Zastave su tokom padobranskih skokova nosili pripadnici Vojske Srbije – zastavu Republike Srbije Todorović Milan, Miladin Gojković je nosio znamenje vojske Srbije, dok je Dalibor Simić nosio zastavu Grada Kruševca.

Na aerodrom je potom sleteo dvomotorni avion marke Pajper Seneka, čime je vazdušna luka Rosulje i zvanično otvorena. Letelica koja je preletala pistu je izazvala oduševljenje prisutnih, pogotovo dece.

„Pajperom“ je pilotirao nastavnik letenja Goran Bošković iz Trstenika, a kada se letelica zaustavila na pisti usledio je vodeni pozdrav – prolazak aviona kroz lukove od mlazova vode iz šmrkova.

Sa pilotom Boškovićem se srdačno rukovao i pozdravio predsednik Aleksandar Vučić. Na aerodrom su potom sletele i „Cesne“ i domaća „Lasta“. Aleksandar Đorđević, predsednik Aero kluba „Mihajlo Živić“, je predsedniku Vučiću uručio plaketu zahvalnosti za sve što je uradio kako bi pomogao izgradnju aerodroma „Rosulje“.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

U Novi Sad vraćena ukradena slika Vlaha Bukovca

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dočekali su danas u Novom Sadu sliku Vlaha Bukovca "Blagoveštanski sabor u Sremskim...

Ričard Grenel: Kurti odbijao svaku ideju koju su predlagale SAD

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbijao svaku ideju...

Predsednik Vučić iz Brisela: Jedva čekam da se vratim u našu Srbiju

- Poštovani građani Srbije, težak dan je za nama, za sve građane Srbije i celu našu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare