36.2 C
Belgrade
36.2 C
Belgrade
1, jul, 2022

Predsednik Vučić: Moja dužnost je briga za Srbiju i dobrobit njenih građana

Vučić je istakao da želi da bude predsednik svih i predsednik za sve, prvi po obavezama i zadnji po privilegijama, da radi više, da ne traži više za sebe, ali apsolutno sve za Srbiju.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini, u obraćanju istakao je da želi da bude predsednik svih i za sve I da će činiti sve u najboljem interesu Srbije.

„Ne postoji veća čast, obaveza, nema ni većeg ponosa od onog koji daje činjenica da vodiš svoju zemlju. Ni veće dužnosti da je sa ponosnom predstavljas. Sve to i obavezu, dužnost, čast i ponos dobio sam od građana na izborima. Oni su izraz volje ubedljive većine koja je mene i najveći deo vas nanovo zadužila da svoj posao obavljamo, ne uvek i kako ta većina želi, već da činimo što je u najboljem interesu Srbije“, naglasio je on.

Predsednik je dodao da je ključni cilj njegovog poslednjeg manadata je da kada ode sa tog mesta zna da je Srbija bolja nego što je bila kad je on na njega došao i da sa idealima nema kompromisa.

 

 

Srbija se ponaša u skladu sa pricipima međunarodnog prava i osuđuje njegovo kršenje

 

Aleksandar Vučić poručio je danas da je ponosan na Srbiju koja se danas ponaša u skladu sa pricipima međunarodnog javnog prava i ume da osudi njegovo kršenje nedvosmisleno i jasno, ali i na Srbiju u kojoj nema ni antizapadnog niti rusofobnog ponašanja.

„Kod nas su doborodošli i Dostojevski i Šekspir, Gete i Hemingvej, to je nešto na šta Srbija može da bude ponosna makar bila i jedna od retkih zemalja u savremenom svetu“, poručio je Vučić u parlamentu Srbije nakon polaganja zakletve za novi petogodišnji mandat predsednika zemlje.

 

Želim da vlada bude formirana do kraja jula

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon polaganja zakletve u Narodnoj skupštini za drugi mandat, rekao je da želi da nova vlada Srbije bude formirana do kraja jula.

„Formiranje nove vlade je od presudnog značaja imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo, tešku situaciju. Već danas svi zajedno moramo da razmišljamo, a ne mogu sam, kao neko ko je dobio veliku podršku naroda, već je potrebna vlada, a radiće ona koja ima pun legitimitet, a ne u tehničkom mandatu. Moramo da se bavimo novim sankcijama, u kojima možemo ponovo biti oštećeni pa ćemo moliti evropske partnere da budemo pošteđeni“, istakao je on.

Nova vlada što pre, da se bavimo zimom i energentima

Predsednik Vučić poručio je danas, nakon što je položio zakletvu u parlamentu, da nova vlada mora da bude formirana brzo, između ostalog, i zato što je neophodno da se država hitno bavi predstojećom zimom i snabdevanjem Srbije energentima.

„Situacija je alarmanta i važno je da u najkraćem roku formiramo vladu, da se posvetimo tome, da izdvojimo veliki novac i obezbedimo sigurnost građana tokom zime“, rekao je Vučić u parlamentu.

Moramo da budemo čvrsto na evropskom putu

„Nova Vlada mora da bude brzo formirana i zato što je neophodno da se hitno bavimo prestojećom zimom i snabdevanjem Srbije, pre svega energentima“, izjavio je predsednik.

Moramo da se borimo za kompromis

„Moramo se boriti za kompromis, da čuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji“, izjavio je danas predsednik Srbije.

 

 

Srbija će ljubomorno čuvati vojnu neutralnost

 

Srbija će ljubomorno čuvati svoju vojnu neutralnost, naglasio je danas predsednik Aleksandar Vučić obraćajući se u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve za drugi predsednički mandat.

Vučić je podsetio da Srbija nije politički neutralna jer se nalazi na evropskom putu, ali istakao da vojnu neutralnost moramo da čuvamo.

 

Srbija danas nikome ne bi bila lak plen

 

„Nikoga ne napadamo, ali garantujem da se niko neće drznuti i neće smeti da krene na Srbiju jer je Srbija snažnija“, naveo je Vučić.

Vrata Beograda biće uvek otvorena za dobar razgovor sa Zagrebom i Sarajevom

„Vrata Beograda biće uvek otvorena za dobar razgovor sa Zagrebom i Sarajevom, ali ćemo uvek štititi interese međunarodnog javnog prava, poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštovanja Ustava i integriteta BiH“, rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik dodaje da ćemo uvek tražiti da nema menjanja Dejtona bez saglasnosti sva tri naroda i uvek ćemo biti uz Republiku Srpsku.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Velikan narodne muzike Zoran Kalezić predstavio novi album „Spomenar“ sa 15 pesama

Jedan od najboljih pevača narodne muzike, veliki i jedinstveni Zoran Kalezić (72), predstavio je u prodavnici "Jugoton Kroacija rekords" u Beogradu, novi studijski album...

Mađarska jača odbranu, Orban: Čini se da je rat daleko, ali situacija može da se promeni

Mađarska će ubrzati razvoj programa odbrane, rekao je danas premijer Viktor Orban. – Moramo radikalno da povećamo svoje odbrambene sposobnosti – izjavio je Orban i...

Bugarska: Proteruju 70 ruskih diplomata – moraju da napuste zemlju 3. jula

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je notu ruske ambasade u kojoj se traži od bugarskog Ministarstva spoljnih poslova da poništi odluku o proterivanju 70...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare