8.6 C
Belgrade
8.6 C
Belgrade
6, oktobar, 2022

Predsednik Vučić: Kako je lako zaboraviti Povelju UN u slučaju Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Vučić je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo da odlikuje premijera Mađarske, najvišim ordenom koji Srbija ima i dodeljuje.

 

Srbija u gorem položaju od Mađarske po pitanju energenata

 

Predsednik Vučić ocenio je danas da je Srbija u daleko komplikovanijoj situaciji od Mađarske kada je u pitanju nabavka energenata, jer nije članica EU i nije uvela sankcije Rusiji.

„Viktor je uspeo unutar organa EU da se izbori da može da prima rusku naftu kroz naftovod Družba. Srbija, kao treća zemlja, od novembra nema mogućnost da uvozi rusku naftu koja je danas za 20 odsto jeftinija od Kirkuka i drugih nafti koje kotacijski možete da uzimate“, rekao je Vučić.

 

Kako je lako zaboraviti Povelju UN u slučaju Srbije…

 

Aleksandar Vučić preneo je danas da je i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu ukazao na licemerje i problem sa kojim se Srbija suočava u vezi sa narativom oko poštovanja teritorijalnog integriteta.

„Kako je lako štititi teritorijalni integritet Ukrajine, što je u redu, u skladu sa Poveljom UN i važećim Rezolucijama UN, a kako je lako u slučaju Srbije, zaboraviti da postoji Povelja, kao i važeća Rezolucija 12 44 koja govori o integritetu Srbije“, rekao je Vučić, na pitanje da komentariše zalaganje EU za teritorijalni integritet Ukrajine, a ne zanima je Srbija, i volju za prijem Ukrajine u Uniju, dok države Zapadnog Balkana čekaju na to godinama.

Predsednik Srbije je rekao da je veoma zahvalan mađarskim prijateljima na podršci koju u svakoj prilici pružaju Srbiji na njenom putu ka EU i po svim važnim regionalnim pitanjima, posebno u bilateralnoj saradnji.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Petković: Odluka o preregistraciji protivpravna

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je odluka takozvane vlade u Prištini da ukine srpske registarske oznake protivpravna i suprotna sporazumima...

Predsednik Vučić iznenadjen novim odlukama EU

Predsednik Vučić će danas u Pragu na samitu Evropske političke zajednice svojim sagovornicima iz EU direktno reći da je ovo strašan skandal! Posle ne...

EU uvela sankcije Srbiji na rusku naftu

Države članice Evropske unije izglasale su juče osmi paket sankcija protiv Rusije, koji je ovaj put usmeren i na ograničavanje cene nafte koju Rusija...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare