28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Predsednik Vučić: Ime mandatara koji će formirati vladu znaćemo za oko 12 dana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne radove na Kuli Beograd.

Predsednik Vučić rekao je danas da će se vrlo brzo – za oko 12 dana, znati ime mandatara, koji će sastaviti vladu.

Predsednik je istakao i da će, kada se bude znalo ko je mandatar, vlada biti vrlo brzo formirana.

 

Poskupljenje struje biće minimalno, neće ugroziti standard građana

Predsednik je izjavio da kada bude posekupela struja da će to biti minimalno povećanje koje neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih.

Istakao je da država želi da najveći teret krize preuzme na sebe i dodao da je sada cena struje na berzi oko 540 evra po megavat satu, dok je kod nas za građane gotovo 14 puta manja.

Cene hrane pod kontrolom, hleb Sava neće biti skuplji od 53-54 dinara

Aleksandar Vučić poručio je danas da će cene hrane i osnovnih namirnica biti pod kontrolom, kao i da cena hleba Sava u narednom periodu neće mnogo poskupeti (sa 49 dinara), to jest da neće preći 53 ili 54 dinara.

„Što se tiče hrane, ulja i šećera… sve ćemo držati pod kontrolom. Hleb će samo minimalno da raste i možda brašno. Ali, tako da osnovni hleb Sava koji će biti 50 i nešto dinara, što ne znači da će biti 59 dinara, već 53 ili 54 dinara kada za to dođe vreme“, rekao je Vučić.

Narednih osam meseci kritični za Srbiju, kao i celu Evropu

Narednih osam meseci biće ključno za Srbiju, kao i celu Evropu i svet, to jest do kraja marta, rekao je Vučić.

„To su kritični meseci za nas. Zašto pominjem da je i avgust čak kritičan, zato što imamo već problema sa vodosnabdevanjem zbog suša, jer nikada hidrologija nije bila lošija. Ne mogu barže da nam dovoze ugalj, pošto je dubina Dunava na 1, 7 do 1,8 metara i nemoguće je naći velike brodove sa gazom do metar. To pravi muke u proizvodnji struje i vode i svega drugog. Ne bismo danas uvozili struju da imamo normalnu hidrologiju, rekao je predsednik.

Nismo obustavili nijedan projekat, Beograd na vodi je simbol napretka

Radovi na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, ušli su u poslednju fazu, a predsednik je danas obišao završne radove na 40. spratu.

Kula Beograd sa 42 sprata, visoka je 168 metara, a izgrađena je u okviru projekta „Beograd na vodi“.

Za dva meseca kreće gradnja infrastruktre za stadion u Surčinu

Predsednik je najavio danas da će za dva meseca krenuti kompletna izgradnja infrastrukture oko budućeg nacionalnog stadiona, između Novog Beograda i Surčinu i istakao da će to biti novi veliki razvojni projekat.

„Tu ćemo izgraditi najmoderniji otvoreni – transparentni stadion, a prekriven i sav u zelenilu koji će primati 52.000 gledalaca i biće jedan od najlepših na svetu, ne samo u Evropi. Uskoro krećemo i u Kragujevcu i Niš sa izgradnjom velelepnih stadiona, a posebno stadiona u Kragujevcu, što je možda moje subjektivno mišljenje“, rekao je Vučić.

Obeležavamo „Oluju“ 4. avgusta u Novom Sadu

Aleksandar Vučić najavio je danas da će obeležavanje godišnjice operacije hrvatske vojske „Oluja“, tokom koje je proterano i ubijeno više stotine hiljade Srba, biti održano 4. avgusta u Novom Sadu. On je pozvao sve građane da dođu 4.avgusta u 20 sati na centralni gradski trg u Novom Sadu.

„Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika“, ukazao je Vučić.

Zahtevom za vraćanje ustaškog grba, Hrvati su sve rekli o sebi

Predsednik Srbije istakao je danas, povodom zahteva šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića-Radmana austrijskim vlastima da vrate ustaški grb na spomen kamen u Blajburgu, da su sve rekli sami o sebi.

Grlić-Radman tokom jučerašnje posete Beču apelovao je svog austrijskog kolegu Aleksandera Šalenberga da pomogne u nastojanjima za vraćanje hrvatskog grba sa prvim belim poljem, što je ustaško obeležje, u Blajburgu.

Jasenovac nije mit, već strašna istina

Vučić je istakao da je su besmislene optužbe da je on kriv zbog napada na automobil sa beogradskim tablicama u Hrvatskoj, uz obrazloženje da je kriv zato što je potegao ponovo pitanje Jasenovca.

Na pitanje da prokomentariše napade pojedinih opozicionih političara i analitičara da je njegova oštra retorika u vezi Jasenovca dovela do animoziteta prema Srbima u Hrvatskoj i oštećenja srpskih automobila, odgovorio je da to besmislica.

Priština želi krizu, ne žele da vide KM tablice

Priština želi krizu i želi da pravi probleme, izjavio je danas predsednik, dodajući da je zbog toga zabrinut, i dodao da u Prištini ne žele da vide „KM“ tablice.

Na pitanje šta očekuje od 1. avgusta za kada je Priština najavila recipročne mere o ličnim kartama i preregistraciji tablica, te smatra li da druga strana argumente pronalazi u Briselskom sporazumu, u delu oko slobodi kretanja, gde se spominju KS i RKS tablice, Vučić je primetio da kada neko želi da uvek pronađe krivca u Beogradu, to sa lakoćom i poluistinama čini.

O slučaju Jovanjica: Verujem u pravosuđe

Predsednik Srbije rekao je da ima poverenje u naše pravosuđe i da će sud doneti ispravnu odluku kada je u pitanju slučaj Jovanjica.

On je odgovarajući na pitanje da li vidi kraj „sagi“ o slučaju Jovanjica rekao da će se ona završiti sudskim epilogom, kao što je došlo do sudskog i policijskog epiloga kada je u pitanju Miroslav Aleksić iz Trstenika za koga se, kako je rekao, ispostavilo da je lažov.

Picula izneo notornu laž o srpskim tajnim službama

Aleksnadar Vučić rekao je danas da je izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula izneo notornu laž kada je rekao da je srpski predsednik svu energiju i resurse tajnih službi usmerio na Crnu Goru.

„Kakve veze Hrvat ima sa Crnogm Gorom. To je toliko glupo da nemam reči, ali liči na Piculu“, rekao je Vučić zamoljen da prokomentariše Piculinu izjavu.

O navodima novinarke Jelene Zorić: Sve neka se ispita, ali to ne menja činjenicu da se lagalo o Andreju

Predsednik Srbije izjavio je danas da nema problem da se ispitaju svi navodi novinarke Jelene Zorić, pa i o kontaktu direktora BIA Bratislava Gašića i optuženog Predraga Koluvije, o čijem jedinom kontaktu, kaže, i postoji službena beleška, ali da to neće promeniti činjenicu – da je njegov brat Andrej Vučić bio lažno optuživan za kontakt sa Koluvijom i da je kriminalac.

Na konstataciju novinarke N1 da se Jeleni Zorić zahvalio na istini o njegovom bratu, budući da je rekla da „Andreja Vučića nema u Jovanjici“ i da je to spin, te pitanje šta sa drugim delom njene izjave u kojoj navodi da se sa Koluvijom čuo direktor BIA Bratislav Gašić, Vučić je rekao da to pitanje najbolje pokazuje svu suštinu naše unutrašnje politike.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare