18.7 C
Belgrade
18.7 C
Belgrade
11, avgust, 2022

Predsednik Vučić: Golija, srpska vazdušna banja spremna za turiste

Okolina Golije bogata je i kulirno-istoriskim spomenicima poput manastira Studenice, Gradac i Brezova, kao i Crkve Svete Bogorodice u Dolcu, Crkve Svetog Nikole u Paležu, a tu je i gornja isposnica u Savovu, gde je Sveti Sava pisao „Žitije Svetog Simeona“.

 

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas i planinu Goliju, gde će biti predstavljen projekat razvoja turizma ove srpske vazdušne banje.

Projekat razvoja Golije područja sa najviše snežnih dana u Srbiji, prostranih proplaka iznad 1.200 metara i vrhova viših od 1.400 metara nadmorske visine Vlada Srbija proglasila je za projekat razvoja turizma od strateškog značaja.

Gradiće se skijalište na Goliji, hoteli i sva infrastruktura

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Goliju i najavio da će država naredne godine predvideti sredstva za projekat izgradnje skijališta na toj planini, ali da prethodno mora da se razvije putna, elektro i druga infrastruktura, kao i da se dovede neki veliki hotelski lanac.

Predsednik Vučić je u blizini mesta Odvraćenica prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na Goliji i tom prilikom istakao da to mesto ima veliki turistički potencijal, pošto ima možda najlepšu prirodu u zemlji.

Zaista neverovatna priroda. Zlatibor je lep, ali ovo izgleda još lepše. Pogled na Pešter, zaista nestvarno: Nigde, pa ni u inostranstvu nisam video ovakvu lepotu – prokomentarisao je predsednik.

– Za dva sata će se stizati ovuda auto-putem i uskoro može Golija da bude vrednija i od Kopaonika i od Zlatibora – rekao je Vučić.

Predstavnici opštine Ivanjica zamolili Vučića ga da se Golija ne pretvori u Zlatibor, odnosno da ne bude toliko individualne gradnje.

– To je na predsednicima opština, nadam se i ja da neće tako biti – kazao je predsednik.

Predsednik je razgovarao sa kineskim izvođačima radova, ističući da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetne važnosti.

– Rešite to oko finansiranja što pre, molim vas, i ubrzajte koliko možete. Uskoro se ekselencija Čen Bo vraća u zemlju i nadam se da će i ona pomoći – rekao je predsednik.

„Ne pada nam na pamet“: Vučić o zahtevima iz Evropskog parlamenta

Predsednik Vučić odgovorio je na pitanje novinara kakav će biti odgovor Srbije na očekivanja iz Evropskog parlamenta da „se od Srbije i tzv. Kosova očekuje da potpišu sporazum o unapređenju odnosa, koji se zasniva na međusobnom prinanju:

– Odgovorićemo pristojno, nećemo da razmatramo, ne pada nam napamet, iscrpeo sam rezervoar pristojnih odgovora na sve to

Predsednik je prokomentarisao i mogućnost dijaloga sa Kurtijem.

– Hoću, niko me nije ni zvao, ne vidim baš neki smisao.

A na konstataciju novinara da izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon očekuje dijalog Vučića i Kurtija, Vučić je rekao:

– Ja sam mislio da Lajčak treba da me zove, ali ako Fon Kramon kaže eto me odmah.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

YU Grupa obeležiće 50 godina postojanja 10. septembra koncertom na Tašmajdanu

Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori. Među...

Abazović: Steže se obruč oko kriminalnih struktura bliskih DPS-u

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozivao je Specijalno državno tužilaštvo da ispita sve, kako je ocenio, nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa njegovim...

Donald Tramp se pozvao na Peti amandman, odbio da odgovara

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare