20.4 C
Belgrade
20.4 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Predsednik Vučić, Brnabić i srpski zvaničnici čestitali Kurban-bajram

„Želim da i ovaj veliki praznik bude istinski podsticaj da, jačajući najviše vrednosti mira, sloge i razumevanja, doprinesemo zajedničkim nastojanjima svih građana Republike Srbije da naša zemlja bude još razvijenija u svim oblastima“, navodi predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije gospodinu Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji gospodinu Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Uz najiskrenije želje da praznik provedu u svakom blagostanju, sreći i radosti, Vučić je poručio: „U svim našim državnim organima imaćete, baš kao i do sada, iskrenog, snažnog i pouzdanog partnera u procesima unapređenja naših prijateljskih odnosa“.

 

Čestitka premijerke povodom Kurban-bajrama

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić čistitala je danas praznik Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i svim vernicima islamske veroispovesti poželevši da praznične dane provedu u zdravlju, blagostanju i miru sa svojim najbližima.

„Neka bajramska poruka nadahne svakog da u duhu istinskih vrednosti, negovanju duhovne sloge i tradicije jačamo trajne i najviše vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja.

 

Igor Mirović čestitao Kurban-bajram svim vernicima

 

Predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović čestitao je danas svim građanima islamske veroispovesti i poglavarima Islamske zajednice u Srbiji praznik Kurban-bajram.

„Povodom Kurban- bajrama, jednog od dva najveća islamska praznika, u ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime vernicima upućujem iskrene čestitke, sa željom da predstojeće dane provedu u miru i dobrom zdravlju, uz svoje najbliže, prijatelje i sugrađane, negujući najveće ljudske vrednosti – međusobno uvažavanje i toleranciju“, navodi se u čestitki Mirovića.

 

Miloš Vučević čestitao svim vernicima Kurban-bajram

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je građanima muslimanske veroispovesti Kurban-bajram sa željom da praznične dane Povodom provedu u miru, zdravlju i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

„Želim vam da duboka i plemenita osećanja, koja prate ovaj praznik, budu iskazana kroz solidarnost, poštovanje i jačanje prijateljskih veza među ljudima svih veroispovesti. Proslavite u radosti ovaj veliki praznik“, poručio je Vučević u čestitki.

 

Čestitka ministarke pravde povodom Kurban-bajrama

 

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je Kurban-bajram Rijasetu islamske zajednice Srbije i Mešihatu islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

„Vama i svim vernicima čestitam Kurban-bajram. Neka poruka velikog praznika osnaži ljubav, poštovanje i razumevanje kao trajne i najviše ljudske vrline, da bismo zajedničkim naporima radili na dobrobiti i napretku Republike Srbije. Želim da bajramske dane provedete u duhu tradicije i običaja deleći radost sa svojim najdražima, prijateljima i susedima“, poručila je Popović.

 

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama čestitao Kurban-bajram

 

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je danas velikodostojnicima, verskim službenicima i svim vernicima Islamske zajednice Kurban-bajram.

„Vama, verskim službenicima i svim pripadnicima Islamske zajednice čestitam Kurban Bajram. Neka vam Bajramski praznici ispune srca radošću i budu podstrek da činjenjem dobrih dela zajedno radimo za bolju budućnost Republike Srbije u duhu zajedništva, međusobnog poštovanja i razumevanja. Želim da ovaj veliki praznik provedete u obilju svakog dobra, Kurban-bajram šerif mubarek olsun“, poručio je u čestitki Roganović, prenosi Uprava.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srbija na Evropskom prvenstvu bez Miloša Teodosića

Košarkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i prethodno na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Grčke i Turske, igraće bez dugogodišnjeg kapitena Miloša...

Poljska ministarka za klimu: Nećemo deliti gas s drugim zemljama Evropske unije

Evropska komisija neće moći da natera Poljsku da se povinuje novom planu EU za smanjenje potrošnje gasa, niti će Poljska deliti svoje rezerve gasa...

Američki Senat usvojio zakon o borbi protiv klimatskih promena

Demokrate u Senatu uspele su da prevaziđu protivljenje jedinstvenih republikanaca i usvoje važan zakon o borbi protiv klimatskih promena, smanjenju troškova zdravstvene zaštite i...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare