34.3 C
Belgrade
33.6 C
Belgrade
5, jul, 2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Marošem Ševčovičem

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Marošem Ševčovičem, potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje.

– Vrlo dobar susret sa Marošem Ševčovičem, potpredsednikom#EC za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje. Razgovarali smo o fleksibilnosti i održivosti energetskih sistema u aktuelnoj situaciji, kao i o upravljanju sirovinama iz Srbije unutar EU. Jedna od tema bili su i zajednički projekti na kojima Srbija treba da radi zajedno sa EU.

Forum se održava od 2. do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Na Forumu će ove godine posebna pažnja biti posvećena Srbiji, pa će predsednik Vučić od 15 sati sam govoriti na panelu „Srbija i EU: Strateško partnerstvo za budućnost“, koji će voditi Kevin Baron.

Taj panel, prema najavi organizatora, trajaće 45 minuta.

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati i odvojene susrete sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošem Šefčovičem, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, saopšteno je iz Predsedništva.

Uvodnu reč daće predsednica Slovačke Zuzana Čaputova.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. jula na Fruškoj Gori

Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava. Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. do...

Predstava „Mefisto“ biće izvedena 12. jula u Srpskom narodnom pozorištu

U predstavi nastaloj na predlošku romana "Mefisto" nemačkog pisca Klausa Mana (1906-1949) igraju Mirjana Karanović, Miodrag Krivokapić, Gordana Đurđević Dimić, Aljoša Đidić i brojni...

Rusija: Ukrajinske trupe gađale naselje u Brjanskoj oblasti

Naselje Zernovo se nalazi 117 kilometara južno od grada Brjanska na granici sa Ukrajinom Guverner ruske Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je danas da su...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare