19.6 C
Belgrade
19.9 C
Belgrade
31, mart, 2023

Predsednik Crne Gore Đukanović, nastavlja po starom!

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović izjavio je u obraćanju novinarima na Cetinju da će vratiti tužilački zakon parlamentu na ponovno odlučivanje.

Đukanović je najavio da razmišlja kakvu će doneti odluku da li će potpisati izmene Zakona o državnom tužilaštvu, međutim predomišlja se iz dana u dan i na Cetinju najavio da će vratiti parlamentu.

foto:facebook

Poslanici vladajuće većine usvojili su 12. maja izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

Za zakon je glasao 41 poslanik parlamentarne većine, dok opozicija nije prisustvovala glasanju.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i većina njihovih ranijih koalicionih partnera su dan pre glasanja napustili raspravu nezadovoljni što usvajanje izmena Zakona nije odloženo.

DPS je tada tražio da se u narednih 20 dana otvore razgovori o imenovanju čelnih ljudi u pravosuđu, ako parlamentarna većina ne bude glasala o Predlogu izmena zakona o državnom tužilaštvu.

Đukanović jasno politizuje poziciju na kojoj je pa čak i na ovako osetiljive teme za čitavo društvo. Kao da jedino do čega mu je stalo a to je da aktuelna Vlada ima svakodnevne potrese ne bi li to dovelo do novih vanrednih izbora, čemu se nadaju pripadnici DPS-a.

Ostaje da pratimo desavanja u bratskoj Crnoj Gori i nadajući se doslovnom poštovanju izborne volje građana što je najnormalnija demokratska tekovina.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Svečani doček Kovačevskog ispred Palate „Srbija“, sastanak sa premijerkom Brnabić

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski boravi u poseti Srbiji. Razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Predsednica Vlade Ana Brnabić upriličila je svečani doček za...

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog

Pravoslavni vernici i SPC danas slave svetog Kirila Jerusalimskog! Rođen je u Jerusalimu za vreme vladavine Konstantina Velikog, (315-386.) a umro je za vreme...

Kralj Čarls, prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu

Britanski kralj Čarls je danas postao prvi britanski monarh koji se obratio poslanicima u Bundestagu, u Berlinu i skoro ceo taj istorijski govor održao...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare