34 C
Belgrade
34.2 C
Belgrade
3, jul, 2022

Predsednik Crne Gore Đukanović, nastavlja po starom!

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović izjavio je u obraćanju novinarima na Cetinju da će vratiti tužilački zakon parlamentu na ponovno odlučivanje.

Đukanović je najavio da razmišlja kakvu će doneti odluku da li će potpisati izmene Zakona o državnom tužilaštvu, međutim predomišlja se iz dana u dan i na Cetinju najavio da će vratiti parlamentu.

foto:facebook

Poslanici vladajuće većine usvojili su 12. maja izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

Za zakon je glasao 41 poslanik parlamentarne većine, dok opozicija nije prisustvovala glasanju.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i većina njihovih ranijih koalicionih partnera su dan pre glasanja napustili raspravu nezadovoljni što usvajanje izmena Zakona nije odloženo.

DPS je tada tražio da se u narednih 20 dana otvore razgovori o imenovanju čelnih ljudi u pravosuđu, ako parlamentarna većina ne bude glasala o Predlogu izmena zakona o državnom tužilaštvu.

Đukanović jasno politizuje poziciju na kojoj je pa čak i na ovako osetiljive teme za čitavo društvo. Kao da jedino do čega mu je stalo a to je da aktuelna Vlada ima svakodnevne potrese ne bi li to dovelo do novih vanrednih izbora, čemu se nadaju pripadnici DPS-a.

Ostaje da pratimo desavanja u bratskoj Crnoj Gori i nadajući se doslovnom poštovanju izborne volje građana što je najnormalnija demokratska tekovina.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Srpska lista odgovorila opoziciji: Kosovo i Metohiju su „branili“ tako što su bežali u Rumuniju

Nikada napadi iz Prištine nisu prošli, a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od...

Vaterpolisti Srbije pobedili SAD, osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao četiri gola. Tri puta u listu strelaca upisao se Dušan Mandić, a dva...

Predsednik Severne Makedonije: Francuski predlog je prihvatljiv kompromis

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra da bi se prihvatanjem izmenjenog francuskog predloga donela odluka samo o otvaranju pregovora sa EU. Modifikovani francuski predlog je...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare