4.6 C
Belgrade
5 C
Belgrade
2, decembar, 2022

Predsednik Crne Gore Đukanović, nastavlja po starom!

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović izjavio je u obraćanju novinarima na Cetinju da će vratiti tužilački zakon parlamentu na ponovno odlučivanje.

Đukanović je najavio da razmišlja kakvu će doneti odluku da li će potpisati izmene Zakona o državnom tužilaštvu, međutim predomišlja se iz dana u dan i na Cetinju najavio da će vratiti parlamentu.

foto:facebook

Poslanici vladajuće većine usvojili su 12. maja izmjene Zakona o državnom tužilaštvu.

Za zakon je glasao 41 poslanik parlamentarne većine, dok opozicija nije prisustvovala glasanju.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) i većina njihovih ranijih koalicionih partnera su dan pre glasanja napustili raspravu nezadovoljni što usvajanje izmena Zakona nije odloženo.

DPS je tada tražio da se u narednih 20 dana otvore razgovori o imenovanju čelnih ljudi u pravosuđu, ako parlamentarna većina ne bude glasala o Predlogu izmena zakona o državnom tužilaštvu.

Đukanović jasno politizuje poziciju na kojoj je pa čak i na ovako osetiljive teme za čitavo društvo. Kao da jedino do čega mu je stalo a to je da aktuelna Vlada ima svakodnevne potrese ne bi li to dovelo do novih vanrednih izbora, čemu se nadaju pripadnici DPS-a.

Ostaje da pratimo desavanja u bratskoj Crnoj Gori i nadajući se doslovnom poštovanju izborne volje građana što je najnormalnija demokratska tekovina.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Inžinjerijska obuka za savladjivanje vodenih prepreka

Na delu Save kod Šapca u toku je redovna obuka pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile za izvršavanje zadataka u skladu sa namenom ove...

Svetsko prvenstvo: Danas rasplet u grupama G i H, Srbija od 20 sati igra sa Švajcarskom

Na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, danas će biti odigrani mečevi trećeg kola u grupama G i H. U grupi G od 20 sati će...

Belgijski fudbaler Miši Batšuaji: Razočarani smo, Martinez nam je u suzama rekao da odlazi

Belgijski fudbalski reprezentativac Miši Batšuaji izjavio da su svi u timu razočarani zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi AP. Belgija je odigrala bez golova...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare