19.8 C
Belgrade
19.8 C
Belgrade
23, mart, 2023

Predsednički izbori u Crnoj Gori: Izlaznost do 13 časova 35,8 odsto

Građani biraju među sedam kandidata, a birališta se zatvaraju u 20 sati

Biračka mesta otvorena su u sedam sati, a glasanje će trajati do 20 sati.

Pravo glasa imaju 542.154 birača, koji se opredeljuju između sedam predsedničkih kandidata.

12:40 CeMI i CDT registrovali niz nepravilnosti na biračkim mestima širom zemlje

Centar za demokratsku tranziciju i Centar za monitoring i istraživanja saopštili su da su na početku izbornog dana u Crnoj Gori zabeležene manje nepravilnosti na više biračkih mesta u zemlji.

12:30 Andrija Mandić: Imamo obavezu da nastavimo gde smo stali 2020.

„Danas je veliki dan za Crnu Goru, mi imamo obavezu da nastavimo tamo gde smo stali 30.avgusta 2020.godine, rekao je kandidat za predsednika Crne Gore, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

“Posle te velike pobede, posle pobeda na lokalnom nivou gde je parlamentarna većina preuzela gotovo sve opštine u Crnoj Gori, ostalo je još ovo jedno važno mesto sa koga će ubuduće da se kreira politika pomirenja, politika okrenuta svim građanim Crne Gore i politika koja će voditi snažnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i politika koja će da podstiče ekonomski razvoj Crne Gore”, rekao je Mandić novinarima posle glasanja.

12:00 Glasao Aleksa Bečić

Predsednički kandidat Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić glasao je na biračkom mestu broj 72, MZ „Zabjelo“, u Podgorici.

11:24 CDT: Do 11 sati glasalo 20,6 odsto birača

Do 11 sati na predsedničkim izborima u Crnoj Gori glasalo je 20,6 odsto ili oko 111.600 birača, saopšteno je iz CDT-a.

Na predsedničkim izborima 2018. godine izlaznost je bila nešto veća – 3,3 odsto. Na parlamentarnim izborima 2016. godine do osam časova izlaznost je bila 3,5 odsto, a 2020. godine glasalo je 5,8 odsto. U Crnoj Gori su jutros u sedam sati otvorena biračka mesta za predsedničke izbori, a glasanje će trajati do 20 sati.

11:02 Glasao Jakov Milatović, poručio šta će prvo uraditi

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, izjavio je danas, nakon što je u Podgorici glasao, da su izbori u Crnoj Gori važni i da građani biraju između politike prošlosti, siromašta, podela i politike budućnosti i razvoja.

“Upravo sam preuzeo odgovornost i ušao u predsedničku trku kako bih pobedio Mila Đukanovića i sve ono što on predstavlja u Crnoj Gori, a on je simbol prošlosti i politike koje su delile ovu zemlju”, rekao je Milatović novinarima u Podgorici.

 

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Borel: Sporazum Srbije i Kosova mora da se sprovede, nema biranja

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je danas u Briselu da je ohridski sporazum Kosova i Srbije celina koja...

Počeli zvanični razgovori misije MMF sa delegacijom Srbije

BEOGRAD - Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Srbije...

Gornji Milanovac: Selo Leušići dobilo punjač električnih automobila

Gornjomilanovačko selo Leušići stalo je uz rame sa modernim gradovima, jer je ovo selo koje broji nešto više od 120 stanovnika dobilo punjač za...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare