14.1 C
Belgrade
14.1 C
Belgrade
9, decembar, 2022

Predsednica RS poručila da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan.

– Tu nemam nikakvu sumnju, to je vrlo smislen projekat, jer ga drugačije Srbija ne bi radila. Srbija će se kretati u okviru rokova koje je zadala, a nekada, kada radite krupne projekte, može se desiti da se rokovi i pomere. Najvažnije je opredeljenje da jedan od zajedničkih saobraćajnih projekata bude ovaj aerodrom, gde se nađena i višestruka korist i procena zašto je dobro i zašto će on biti baš u Hercegovini kod Trebinja. Trebinjski aerodrom biće vrlo konkurentan i značajan za Trebinje, Republiku Srpsku, ali i Srbiju – istakla je Cvijanovićeva, piše Srpskainfo.

Ona je podsetila da je aerodrom Trebinje odavno jedan od strateških projekata za Republiku Srpsku, kome su se neki i smejali, a pokazalo se kao opravdana ideja.

Cvijanovićeva je navela da je to samo jedan od saobraćajnih projekata Republike Srpske i Srbije, među kojima je i most “Bratoljub“, koji se privodi kraju.

– Strateški projekat je i autoput koji nas povezuje sa Srbijiom. To su važne stvari za razvoj Srpske, ali i naših veza sa Srbijom – istakla je Cvijanovićeva.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske otvara prostor za zapošljavanje najboljih studenata, koji niko nije pitao, niti će ih pitati da li imaju partijsku knjižicu.

Cvijanovićeva je istakla da je njihova partijska knjižica njihov indeks koji pokazuje da su imali sjajne rezultati.

– To znači da su i sjajni, posvećeni ljudi i ako su mogli da završe fakultet sa odličnim ocenama, onda zaslužuju i dobro radno mesto – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Trebinju.

 

agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Bocan-Harčenko bez rukavica: Cilj je osvajanje severa pokrajine

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar...

Gašić sa ambasadorom Bugarske razgovarao o daljem unapredjenju saradnje dve zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske Petkom Dojkovim s kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, pre...

Petković razgovarao sa šefom Misije OEBS na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Majklom Davenportom o trenutnoj...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare