12.9 C
Belgrade
13.1 C
Belgrade
25, mart, 2023

Predsednica RS poručila da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan.

– Tu nemam nikakvu sumnju, to je vrlo smislen projekat, jer ga drugačije Srbija ne bi radila. Srbija će se kretati u okviru rokova koje je zadala, a nekada, kada radite krupne projekte, može se desiti da se rokovi i pomere. Najvažnije je opredeljenje da jedan od zajedničkih saobraćajnih projekata bude ovaj aerodrom, gde se nađena i višestruka korist i procena zašto je dobro i zašto će on biti baš u Hercegovini kod Trebinja. Trebinjski aerodrom biće vrlo konkurentan i značajan za Trebinje, Republiku Srpsku, ali i Srbiju – istakla je Cvijanovićeva, piše Srpskainfo.

Ona je podsetila da je aerodrom Trebinje odavno jedan od strateških projekata za Republiku Srpsku, kome su se neki i smejali, a pokazalo se kao opravdana ideja.

Cvijanovićeva je navela da je to samo jedan od saobraćajnih projekata Republike Srpske i Srbije, među kojima je i most “Bratoljub“, koji se privodi kraju.

– Strateški projekat je i autoput koji nas povezuje sa Srbijiom. To su važne stvari za razvoj Srpske, ali i naših veza sa Srbijom – istakla je Cvijanovićeva.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske otvara prostor za zapošljavanje najboljih studenata, koji niko nije pitao, niti će ih pitati da li imaju partijsku knjižicu.

Cvijanovićeva je istakla da je njihova partijska knjižica njihov indeks koji pokazuje da su imali sjajne rezultati.

– To znači da su i sjajni, posvećeni ljudi i ako su mogli da završe fakultet sa odličnim ocenama, onda zaslužuju i dobro radno mesto – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Trebinju.

 

agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

MAKRON POZDRAVIO DOGOVOR IZ OHRIDA: Ključno da Beograd i Priština odmah PRIMENE SPORAZUM u celini

Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" u Ohridukao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i...

Svetska fondacija za prirodu: 25. marta u 20.30 gasimo svetla na sat vremena za planetu Zemlju

BEOGRAD - Svetska fondacija za prirodu (WWF) pozvala je danas sve gradove u Srbiji da se priključe kampanji "Sat za planetu Zemlju" i isključe...

Fudbaleri Srbije večeras protiv Litvanije počinju kvalifikacije za EURO 2024

BEOGRAD - Fudbalska reprezentacija Srbije večeras protiv Litvanije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 sati počinje kvalifikacije za EURO 2024. godine. Srbija nije bila na...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare