26.2 C
Belgrade
26.2 C
Belgrade
6, jul, 2022

Predsednica RS poručila da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan.

– Tu nemam nikakvu sumnju, to je vrlo smislen projekat, jer ga drugačije Srbija ne bi radila. Srbija će se kretati u okviru rokova koje je zadala, a nekada, kada radite krupne projekte, može se desiti da se rokovi i pomere. Najvažnije je opredeljenje da jedan od zajedničkih saobraćajnih projekata bude ovaj aerodrom, gde se nađena i višestruka korist i procena zašto je dobro i zašto će on biti baš u Hercegovini kod Trebinja. Trebinjski aerodrom biće vrlo konkurentan i značajan za Trebinje, Republiku Srpsku, ali i Srbiju – istakla je Cvijanovićeva, piše Srpskainfo.

Ona je podsetila da je aerodrom Trebinje odavno jedan od strateških projekata za Republiku Srpsku, kome su se neki i smejali, a pokazalo se kao opravdana ideja.

Cvijanovićeva je navela da je to samo jedan od saobraćajnih projekata Republike Srpske i Srbije, među kojima je i most “Bratoljub“, koji se privodi kraju.

– Strateški projekat je i autoput koji nas povezuje sa Srbijiom. To su važne stvari za razvoj Srpske, ali i naših veza sa Srbijom – istakla je Cvijanovićeva.

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske otvara prostor za zapošljavanje najboljih studenata, koji niko nije pitao, niti će ih pitati da li imaju partijsku knjižicu.

Cvijanovićeva je istakla da je njihova partijska knjižica njihov indeks koji pokazuje da su imali sjajne rezultati.

– To znači da su i sjajni, posvećeni ljudi i ako su mogli da završe fakultet sa odličnim ocenama, onda zaslužuju i dobro radno mesto – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Trebinju.

 

agencije

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Muftija Mustafa Jusufspahić: Smisao Kurban-bajrama je posvećenost Bogu i čoveku

Na pitanje kako se Islamska zajednica Srbije priprema za obeležavanje Kurban-bajrama ove godine, Jusufspahić kaže da preko svoje Vakufske direkcije preuzima na sebe regulative...

Iran traži trajan nuklearni sporazum sa svetskim silama

Od prošle nedelje Iran dovodi u pitanje rešenost SAD da spase sporazum, a zvanični Vašington je saopštio da je Teheran dodao nove zahteve na...

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla u Britaniju na obuku

Prva grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas. Obuka je deo britanskog programa koji ima...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare