28.2 C
Belgrade
28.2 C
Belgrade
9, avgust, 2022

Predsedavajući Saveta ministara BiH: Nadam se da će BiH pristupiti Otvorenom Balkanu

Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je danas da se nada da će na kraju Predsedništvo BiH doneti odluku da BiH pristupi inicijativi Otvoreni Balkan i da će onda institucije BiH morati ubrzano da rade kako bi pokušale da se što više približie onome što su tri zemlje članice već dostigle.

Povodom razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Albanije Edijem Ramom i Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim o nastavku aktivnosti u okviru inicijative Otvoreni Balkan, Tegeltija je za Srnu rekao da je dobra vest da lideri te tri zemlje nastavljaju sa implementacijom ovog projekta.

On je istakao da je to veliki projekat, da traži vreme i potpuni angažman svih institucija kako bi počeli da se viđaju pozitivni efekti.

-Vest je jako dobra, pre svega za građane i poslovnu zajednicu te tri zemlje jer kako bude odmicao proces implementacije projekta Otvoreni Balkan pozitivni efekti će biti sve vidljiviji i u poslovnom sektoru, a i kod građana sve tri ove zemlje, naveo je Tegeltija.

On je kazao da je, što se tiče BiH, dobro da se bar te tri zemlje otvaraju, proširuju saradnju, ali da u ovom trenutku ni za građane BiH, a ni za privredu nema ohrabrujućih vesti kada je reč o Otvorenom Balkanu.

Tegeltija je podsetio da BiH još nije donela političku odluku da pristupi projektu Otvoreni Balkan.

-Političku odluku treba da donese Predsedništvo BiH i što se ta odluka bude kasnije donosila, što se više bude odlagalo vreme za pozitivnu odluku za pristupanje `Otvorenom Balkanu`, BiH će sve više kasniti u tom projektu i naravno da će građani BiH i poslovna zajednica trpeti, odnosno neće videti te pozitivne efekte, upozorio je Tegeltija.

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

POVEZANE VESTI

Miler: Plan EU za manju potrošnju gasa stabilizovaće cene

Klaus Miler, šef nemačkog regulatora energetske mreže Bundesnecagenture, pozdravio je plan Evropske unije za vanredne situacije sa gasom, koji je danas stupio na snagu. „Ako...

Ukrajina obustavila tranzit ruske nafte u Mađarsku, Češku i Slovačku

Ukrajinska kompanija “Ukrtransnafta” obustavila je tranzit ruske nafte južnim krakom naftovoda “Družba” ka Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, pošto ruska strana ne može da izvrši...

Međunarodni dečiji festival „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" biće održan, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu,...

Pratite nas putem iOS i Android aplikacije

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare